Research code: IRCT20230627058601N1
Ethics code: IR.IAU.SEMNAN.REC.1402.005
Clinical trials code: 12852825298208994018162750635

XML English Abstract Print


دانشگاه آزاد واحد سمنان ، maryam.izadi.psy@gmail.com
چکیده:   (553 مشاهده)

 
زمینه: خودکشی پدیده ای است که در طول زندگی بشریت در تمام دوره ها، از روابط سنتی گذشته تا روابط پیچیده در تمدن نوین امروزی همواره گریبان گیر انسان بوده و تبعات بسیاری برای جوامع داشته است. پژوهش ها نشان می دهند که افراد با سابقه اقدام به خودکشی اغلب از نارسایی هایی در آشفتگی هیجان و دشواری تنظیم هیجان رنج میبرند، همچنین پژوهش های پیشین نشان داده اند درمان فراتشخیصی یکپارچه بر متغیرهایی همچون آشفتگی هیجانی و دشواری در تنظیم هیجان مؤثر بوده است. با توجه به پیشینه پژوهش، در زمینه اثربخشی درمان فراتشخیصی یکپارچه بر آشفتگی هیجانی و دشواری تنظیم هیجان افراد با سابقه خودکشی شکاف تحقیقاتی وجود داشت.
هدف: پژوهش حاضر باهدف بررسی اثر بخشی درمان فراتشخیصی یکپارچه بر آشفتگی هیجانی، و دشواری تنظیم هیجان در بیماران دارای سابقه اقدام به خودکشی مراجعه کننده به بیمارستان های اعصاب و روان تهران انجام شد.
روش:  طرح پژوهش نیمه آزمایشی و از نوع پیش‌آزمون پس‌آزمون با گروه کنترل بود . جامعه آماری پژوهش حاضر شامل بیماران طیف سنی 18 تا 40 سال، مراجعه کننده به بیمارستان‌های اعصاب و روان شهر تهران با سابقه حداقل یکبار اقدام به خودکشی و مبتلا به حداقل یک تشخیص در حوزه اختلالهای هیجانی در سال 1402بود، حجم نمونه این پژوهش برابر با 44 نفر با گمارش تصادفی در 2 گروه 22 نفری کنترل و آزمایش  بود که به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات‌ شامل دو پرسشنامه‌ استاندارد دشواری در تنظیم هیجان و آشفتگی هیجانی بود. گروه مداخله علاوه بر مداخلات معمول، طی 8 جلسه 90 دقیقه ای تحت درمان فراتشخیصی یکپارجه قرار گرفتند در حالی که در این مدت گروه کنترل مداخلات معمول را دریافت می کردند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: نتایج تحلیل کوواریانس چند متغیری نشان داد درمان فراتشخیصی یکپارچه بر دشواری تنظیم هیجان و آشفتگی هیجانی بیماران دارای سابقه اقدام به خودکشی مراجعه کننده به بیمارستان‌های اعصاب و روان تهران معنادار است (0.05 P<)، و میزان تأثیر درمان فراتشخیصی یکپارچه بر آشفتگی هیجان (188.912 F =) و دشواری تنظیم هیجان (207.199 F =) بوده است.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که درمان فراتشخیصی یکپارچه با استفاده از آموزش آگاهی هیجانی، یادگیری مشاهده تجارب هیجانی، بازشناسی هیجان ها، شناسایی الگوهای اجتناب از هیجان و ارزیابی مجدد شناختی منجر به کاهش آشفتگی هیجانی و بهبود در تنظیم هیجان بیماران دارای سابقه اقدام به خودکشی گردیده است.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb