Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1403.278
Clinical trials code: 01
گروه علوم تربیتی، واحد بابل،دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران ، Koroosh_red_bass@yahoo.com
چکیده: (182 مشاهده)
زمینه و هدف: تحقیقات نشان داده است که سبک زندگی سلامت محور، فرد بهبود کیفیت زندگی خود را تجربه میکند لذا هدف کلی پژوهش حاضر، بررسی بررسی تاثیر سبک زندگی سلامت محور بر بهبود عملکرد تحصیلی دانشجویان شهرستان بابل به منظور ارائه مدل بود.
روش کار: این پژوهش از نظر هدف، بنیادی- کاربردی و از نظر نوع دادهها، ترکیبی (کیفی- کمی) از نوع اکتشافی بود که در بخش کیفی از روش گراند تئوری و در بخش کمی توصیفی- پیمایشی استفاده شد. جامعه آماری آن را در بخش کیفی، متخصصان، خبرگان و اساتید دانشگاههای شهرستان بابل و در بخش کمی، دانشجویان دانشگاههای شهرستان بابل به تعداد 29206 نفر تشکیل میدادند که در بخش کیفی از روش نمونهگیری غیرتصادفی از نوع هدفمند و با در نظر گرفتن قانون اشباع تعداد 10 نفر و در بخش کمی بر اساس فرمول کوکران تعداد 379 نفر با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی طبقهای برحسب نوع دانشگاه به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت جمعآوری دادهها در بخش کیفی از مصاحبه نیمه ساختار و در بخش کمی از پرسشنامه محقق ساخته سبک زندگی سلامت محور با 48 سوال و پرسشنامه عملکرد تحصیلی فام و تیلور (1999) با 48 سوال استفاده شد. برای بررسی سوالهای پژوهش از آزمونهای تحلیل عاملی تأییدی، تحلیل عاملی اکتشافی، فریدمن و معادلات ساختاری ساختاری استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که؛ سبک زندگی سلامت محور دارای 6 بعد «مهارتهای مدیریت استرس، برنامهریزی و مدیریت زمان، مهارتهای ارتباطی و اجتماعی، سلامت جسمانی، توانمندسازی فردی و توسعه مهارتهای ذهنی و معنوی» میباشد که بر بهبود عملکرد تحصیلی دانشجویان دانشگاههای شهرستان بابل مثبت و معنادار میباشد و مدل ارائه شده دارای برازش مناسب میباشد.
نتیجه گیری: به طور کلی میتوان بیان کرد که سبک زندگی سلامتمحور تأثیر چشمگیری بر بهبود عملکرد تحصیلی دانشجویان دارد. این مولفهها بهطور مستقیم و غیرمستقیم به فرد کمک میکنند تا از توانمندیهای ذهنی و جسمی خود به بهترین شکل بهرهبرداری کند و در مواجهه با چالشها و فشارهای تحصیلی عملکرد بهتری داشته باشد
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی