Research code: NO
Ethics code: IR.TUMS.VCR.REC.1399.462
Clinical trials code: NO
Hajebi R, Miratashi Yazdi S A, Eshraghi N, Khalooeifard R. Management of COVID-19 Patients by Related Specialists Vs Surgeons in Sina Hospital during Fifth Wave of COVID-19. RJMS 2024; 31 (1) :1-7
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8510-fa.html
حاجبی رضا، میرآتشی یزدی سید امیر، اشراقی نسیم، خالوئی فرد راضیه. مدیریت بیماران کووید-19 توسط تخصصهای مرتبط در مقایسه با جراحان در طول موج پنجم در بیمارستان سینا. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-7
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8510-fa.html
استادیار، گروه جراحی عمومی، بیمارستان سینا، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، reza_hajebi2@yahoo.com
چکیده: (359 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماری کروناویروس جدید 2019 (کووید-19) به سرعت به یک بیماری همه گیر تبدیل شد و برای سیستمهای بهداشتی چالش برانگیز شده است. به دلیل کمبود تختهای بیمارستانی و تعداد تخصصهای مرتبط، دستورالعملهای قابل اجرا به سرعت منتشر شد تا بیماران بستری را به بهترین شکل مدیریت کنند. هدف از انجام این مطالعه مقایسه نتایج مدیریت بیماران بستری کووید-۱۹ توسط جراحان در مقابل پزشکان تیم کووید بود.
روش کار: این مطالعه مشاهده ای گذشته نگر در یک دوره سه هفتهای در طول موج پنجم اپیدمی در ایران انجام شد. در این دوره، 55 بیمار مرد در بخش جراحی مردان بیمارستان سینا بستری شدند و توسط جراحان تحت درمان قرار گرفتند. دادههای تمامی بیماران شامل نوع و دوز داروها، انتقال به بخش مراقبت ویژه (ICU)، تعداد مشاورهها، هزینههای کل، میزان مرگ و میر، و میزان بازگشت به بیمارستان جمعآوری شد. علاوه بر این، این اطلاعات برای 46 بیمار مرد که همزمان در بخش VIP بستری شده بودند و توسط متخصصین مرتبط (متخصص داخلی یا متخصص بیماری های عفونی) تحت درمان قرار گرفتند، جمع آوری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 تحت ویندوز تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: مصرف دگزامتازون در گروه 1 (بیماران بخش جراحی) به طور معنی داری بیشتر از گروه 2 (بیماران بخش VIP) بود (001/0>p). تعداد بیمارانی که پردنیزولون مصرف کرده بودند در گروه 2 به طور معنی داری بیشتر از گروه 1 بود (001/0=p). در میزان بازگشت بیماران به بیمارستان (711/0=p) و میزان مرگ و میر (426/0=p) بین دو گروه تفاوت معناداری وجود نداشت.
نتیجهگیری: براساس یافته ها، برنامه درمانی بین دو گروه کمی متفاوت بود، اما پیامدهای بیمار تفاوتی نداشت. می توان نتیجه گرفت که نتایج به دست آمده با توصیه های دستورالعمل ایران مغایرت دارد. میتوان نتیجه گرفت که در شرایط اپیدمی و ناشناخته بیماری مثل کووید 19 همکاری تمام گروه های پزشکی در درمان و پیشگیری از عوارض پس از آن میتواند موثر باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بیماریهای عفونی