جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0
Ethics code: IR.IAU.M.REC.1402.109
Clinical trials code: 0


XML English Abstract Print


استادیار، گروه روان‎شناسی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران ، mjydbrz69@gmail.com
چکیده:   (204 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به گسترش روزافزون پیشرفت‌های علمی و گرایش سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی و خصوصی به جذب افراد متخصص، افراد هر جامعه به سمت مراکز آموزشی روی آورده‌اند. مساله پیشرفت تحصیلی در مدارس از جمله مسائلی است که ذهن رهبران و مدیران جامعه و در نتیجه محققان را به خود جلب کرده است. پیشرفت تحصیلی و مسایل مربوط به آن یکی از دغدغه‌های اصلی نظام آموزش و پرورش کشورهاست چرا که مسئولین و تصمیم گیرندگان سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در سراسر دنیا توسعه و پیشرفت جامعه‌شناسان را در توسعه و پیشرفت نظام آموزشی می‌دانند و این توسعه و پیشرفت از طریق پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان در مدرسه و کلاس درس عملیاتی می‌گردد. یکی از اهداف آموزش و پرورش، تربیت خلاقیت در دانش‎آموزان است. خلاقیت می‏تواند زمینه را برای بقاء و سازگاری انسان فراهم آورد. هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین جو آموزشی خلاق و بهزیستی تحصیلی با نقش واسطه‏گری خودپنداره تحصیلی بود.
روش­ کار: برای بررسی این هدف از روش مدل معادلات ساختاری بهره گرفته شد. تعداد 540 نفر از دانش‏آموزان متوسطه دوم شهر شیراز در این پژوهش به روش نمونه‎گیری تصادفی انتخاب شدند و به سه مقیاس بهزیستی تحصیلی، مقیاس جو آموزش ‌خلاق و مقیاس خودپنداره تحصیلی پاسخ دادند.
یافته­ ها: در ادامه پس از گردآوری داده‏ها، بررسی پیش‏فرض‏های مدل معادلات ساختاری نشان داد که می‎توان به بررسی مدل پژوهشی پرداخت. نتایج این مدل مشخص کرد که بین جو آموزشی خلاق فقط به صورت مستقیم بر بهزیستی تحصیلی تاثیرگذار است و از طریق خودپنداره تحصیلی می‏تواند بر بهزیستی تحصیلی موثر باشد.
نتیجه­ گیری: این یافته بدان معناست که بهزیستی تحصیلی هم به صورت مستقیم از طریق جو آموزشی خلاق و هم به صورت غیر مستقیم می‏تواند از طریق واسطه‏گری خودپنداره تحصیلی بین جو آموزشی خلاق و بهزیستی تحصیلی میتواند به وجود آید. در نتیجه‎گیری به صورت مبسوط به تببین این یافته پرداخته شده است.
متن کامل [PDF 488 kb]   (169 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.