Research code: مقاله مستخرج از رساله دکتری
Ethics code: R.IAU.SHK.REC.1401.116
Clinical trials code: مقاله مستخرج از رساله دکتری
Mohammadi B, Ghazanfari A, Sharifi T. The Effectiveness of Group Training of Self-Regulation Learning Strategies and Critical Thinking on the Intelligence Beliefs of Female Students. RJMS 2023; 30 (7) :1-11
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8439-fa.html
دانشیار، گروه روانشناسی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران ، aghazan5@yahoo.com
چکیده: (486 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه بهبود یادگیری و موفقیت دانش آموزان یکی از شاخصهای مهم در ارزیابی آموزش و پرورش و یکی از عوامل مهم در پیشرفت کشورها میباشد که برای رسیدن به آن لازم است به عوامل موثر در آن توجه خاصی مبذول شود. پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی آموزش گروهی راهبردهای یادگیری خودتنظیمی و تفکر انتقادی بر باورهای هوشی دانش آموزان دختر دوره اول متوسطه انجام شد.
روش کار: روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیشآزمون و پسآزمون دو ماهه با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل دانشآموزان دختر دوره متوسطه اول شهر باغبهادران در پاییز 1401 بودند که از میان آنها (350 نفر)، 60 نفر بر اساس ملاکهای ورود، با روش نمونهگیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه (هر گروه 20 نفر) گمارده شدند. پس از انجام پیشآزمون از پرسشنامه دوپیروت و ماریان (2005) برای سنجش متغیر وابسته استفاده شد. آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی (خانجانی و همکاران،1393) و آموزش تفکر انتقادی (فیشر،2005) به نقل از (دوستی، یزدانبخش و مومنی1393) هر یک به تعداد 8 جلسه 90 دقیقهای اجرا شد و گروه گواه هیچ برنامه آموزشی دریافت نکرد. دادههای به دست آمده با استفاده از روش تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرر با طرح آمیخته و آزمون تعقیبی بن فرونی تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی و تفکرانتقادی در مقایسه با گروه گواه بر مولفه افزایشی بودن هوش اثربخش است (01/0-p<606/0eta=).
نتیجه گیری: : با توجه به نتایج توصیه میشود آموزش های راهبردهای یادگیری خودتنظیمی و تفکر انتقادی در مدارس توسط مشاورین استفاده شوند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی