جلد 30، شماره 7 - ( 7-1402 )                   جلد 30 شماره 7 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: مقاله مستخرج از رساله دکتری
Ethics code: R.IAU.SHK.REC.1401.116
Clinical trials code: مقاله مستخرج از رساله دکتری


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi B, Ghazanfari A, Sharifi T. The Effectiveness of Group Training of Self-Regulation Learning Strategies and Critical Thinking on the Intelligence Beliefs of Female Students. RJMS 2023; 30 (7) :1-11
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8439-fa.html
محمدی بتول، غضنفری احمد، شریفی طیبه. اثربخشی آموزش گروهی راهبردهای یادگیری خودتنظیمی و تفکر انتقادی بر باورهای هوشی دانش‌آموزان دختر. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (7) :1-11

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8439-fa.html


دانشیار، گروه روانشناسی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران ، aghazan5@yahoo.com
چکیده:   (486 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه بهبود یادگیری و موفقیت دانش آموزان یکی از شاخص‌های مهم در ارزیابی آموزش و پرورش و یکی از عوامل مهم در پیشرفت کشور‌ها می‌باشد  که برای رسیدن به آن لازم است به عوامل موثر در آن توجه خاصی مبذول شود. پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی آموزش گروهی راهبردهای یادگیری خودتنظیمی  و تفکر انتقادی بر باورهای هوشی دانش آموزان دختر دوره اول متوسطه انجام شد.
روش­ کار: روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش­آزمون و پس­آزمون دو ماهه با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل دانش­آموزان دختر دوره متوسطه اول شهر باغبهادران در پاییز 1401 بودند که از میان آنها (350 نفر)، 60 نفر بر اساس ملاک­های ورود، با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه (هر گروه 20 نفر) گمارده شدند. پس از انجام پیش­آزمون از پرسشنامه دوپیروت و ماریان (2005) برای سنجش متغیر وابسته استفاده شد. آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی (خانجانی و همکاران،1393)­ و آموزش تفکر انتقادی (فیشر،2005) به نقل از (دوستی، یزدانبخش و مومنی1393) هر یک به تعداد 8 جلسه 90 دقیقه‌ای اجرا شد و گروه گواه هیچ برنامه آموزشی دریافت نکرد. داده­های به دست آمده با استفاده  از روش تحلیل واریانس با اندازه­گیری مکرر با طرح آمیخته و آزمون تعقیبی بن فرونی تجزیه و تحلیل شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی و تفکرانتقادی در مقایسه با گروه گواه بر مولفه افزایشی بودن هوش اثربخش است (01/0-p<606/0eta=).
نتیجه گیری: : با توجه به نتایج توصیه می‌شود آموزش های راهبردهای یادگیری خودتنظیمی و تفکر انتقادی در مدارس توسط مشاورین استفاده شوند.
متن کامل [PDF 557 kb]   (259 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb