جلد 30، شماره 7 - ( 7-1402 )                   جلد 30 شماره 7 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: IR.IAU.ZAH.REC.1401.028
Ethics code: IR.IAU.ZAH.REC.1401.028
Clinical trials code: IR.IAU.ZAH.REC.1401.028


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholami F, Faizabad A K, Shamosi N, Yousefi F. Critical Discourse Analysis of the COVID-19 Pandemic: Participants Representation in Iranian Mass Media. RJMS 2023; 30 (7) :1-9
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7919-fa.html
غلامی فاطمه، خزاعی فیض آباد عبدالرشید، شموسی نعمت اله، یوسفی فرحناز. تحلیل انتقادی گفتمان همه‌گیری جهانی بیماری کووید-19 : چگونگی بازنمایی مشارکین در رسانه‌های ایران. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (7) :1-9

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7919-fa.html


استادیار زبان‌شناسی کاربردی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران ، arkhazaei@yahoo.com
چکیده:   (370 مشاهده)
زمینه و هدف: کرونا شرایط ویژه­ای است که در آن تمامی طبقات و گروه­ها تهدید شده و فضای مملوّ از بیم را ترسیم می­کند. هدف از انجام تحقیق حاضر تحلیل انتقادی گفتمان همه­گیری جهانی بیماری کووید-19 در رسانه­های ایران بود.
روش کار: برای انجام تحقیق کیفی حاضر که به روش تحلیل محتوا انجام شد، در بازه زمانی اسفند ۱۳۹۸ همزمان با شیوع همه­گیری کرونا تا خیز سوم در بهمن ۱۳۹۹، اخبار و گزارش­های رسمی ستاد ملی کرونا مورد بررسی قرار گرفت. برای استخراج مفاهیم سه مرحله انجام شد. گام اول به روش تحلیل مفهومی براون و کلارک (2005) صورت گرفت که قائل به شش مرحله بوده و پژوهشگر در مرحله­ی جمع­آوری داده­ها از منظر ایشان بهره جست. گام دوم شامل کُدگذاری باز بود که اولین مراحل کدگذاری و تشخیص کلمات مورد بررسی در پیکره و هم آیی واژگان با همدیگر را مورد بررسی قرار داده و هرکدام در کدهای جداگانه دسته­بندی گردید. در گام سوم استفاده از ابزار تحلیل گفتمان انتقادی نظیر کلمات کلیدی بود که در نهایت از مجرای این مطالعه کیفی، مفاهیم همنشینی واژگانی به دست آمده را مورد مقایسه و بررسی و دسته­بندی قرار داد تا میزان همسویی یا واگرایی آن ها مشخص شود.
یافته‌ها: نتایج نشان داد مقوله­های کادر درمان، عامل بیماری­زا، بیمار و چگونگی برخورد با بیماری از موارد کلیدی در تحلیل انتقادی گفتمان همه­گیری کرونا می­باشند.
نتیجه ­گیری: نتایج نشان‌دهنده تاثیر کرونا بر مقوله­های مختلف زندگی می­باشد، اما کادر درمان و بیمار مهم­ترین فاکتورها هستند که نیازمند توجه بیشتری می­باشند.
متن کامل [PDF 581 kb]   (121 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb