Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01
دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران ، mah_mehrabi@pnu.ac.ir
چکیده: (910 مشاهده)
زمینه و هدف: شرایط نیازهای معنوی و راهبردهای مقابله با استرس میتواند راهکاری برای کاهش استرس و التیام شرایط و وضعیت حقوقی و شغلی باشد؛ لذا هدف این مطالعه بررسی رابطه بین نیازهای معنوی و راهبردهای مقابله با استرس با حقوق اجتماعی و شغلی زنان بود.
روش کار: روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی میباشد. جامعهی آماری پژوهش، شامل کلیه زنان مشغول به کار بندر خمیرکه در سال 1400 مشغول به تحصیل بودند. تعداد جامعه آماری بنا بر استعلام از واحد اصناف بندر خمیر برابر با 1800 نفر بود. حجم نمونه از طریق جدول کرجسی مورگان به تعداد 317 نفر، به روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب گردید. در این پژوهش از ابزار پرسشنامه استاندارد شامل پرسشنامه نیازهای معنوی بوسینگ و همکاران (2010)، راهبردهای مقابله با استرس پارکر و اندلر (1990) و پرسشنامه محقق ساخته وضعیت حقوقی و شغلی استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون همبستگی پیرسون استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که بین نیازهای معنوی و راهبردهای مقابله با استرس بر حقوق اجتماعی و شغلی زنان رابطه معنیداری وجود داد؛ همچنین نتایج نشان داد که با افزایش نیازهای معنوی و راهبردهای مقابله با استرس در بانوان وضعیت حقوق اجتماعی و شغلی بانوان عملکرد و سطح مطلوبتری را خواهد داشت.
نتیجه گیری: به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که با بانوان با افزایش نیازهای معنوی و راهبردهای مقابله با استرس میتوانند سطح حقوق اجتماعی و شغلی را افزایش دهند و نیاز است تا به راهکارهای دستیابی به راههای مقابله با استرس و افزایش نیازهای معنوی دست یابند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی