Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1401.195
Clinical trials code: 01
استادیار، گروه حقوق و فقه اسلامی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران ، dhoseini@gmail.com
چکیده: (458 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف از شبیهسازی درمانی ایجاد سلولهای بنیادی است که مشابه سلولهای بنیادی فرد بیمار است. از طرفی یکی از مسائل جدید قانونی، بحث شبیهسازی است. این تکنیک از دستاوردها و موضوعات چالشبرانگیز جهان معاصر بلکه فراروی دانشیان فقه و حقوقدانان و نویسندگان متون قانونی نیز شده است بر این اساس این مقاله با هدف بررسی و تحلیل تکنیکهای شبیه سازی در علوم پزشکی با رویکرد حقوقی انجام شد.
روش کار: این مطالعه توصیفی تحلیلی با روش مطالعات اسنادی به تحلیل و توصیف اقوال و نظریات آن پرداخته است.
یافتهها: نتایج پژوهش حکایت از آن دارد، شبیهسازی درمانی فرایند دوگانه به روش اشتقاق جنین و انتقال هسته صورت میگیرد و سلولهای سالم بجای سلولهای معیوب و ناسالم جایگزین میشوند که هدف آن امکان بازیابی حیات و سلامتی بر شخص کاملاً بیان میدارد، از سوی دیگر تکنیکهای درمان ناباروری همچون لقاح آزمایشگاهی، تزریق اسپرم به داخل رحم از روشهایی است که نوعاً به نام روشهای کمک باروری شناخته شدهاند.
نتیجهگیری: به طور کلی میتوان بیان داشت که تلاش دانشمندان برای کنترل و درمان بیماریها هر روز افقهای جدیدی را به روی جامعه بشری میگشاید. شبیهسازی که در مورد گیاهان و حیوانات با موفقیت همراه شده، از یکسو چالشهایی عظیم و پرسشهایی بنیادین را در مورد شبیهسازی انسان دامن زده است و از سوی دیگر نویدبخش علاج بسیاری از بیماریها بوده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی