برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: IR.UT.SPORT.REC.1400.52
Ethics code: IR.UT.SPORT.REC.1400.52
Clinical trials code: IR.UT.SPORT.REC.1400.52

XML English Abstract Print


دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، aakbarnejad@ut.ac.ir
چکیده:   (409 مشاهده)
مقدمه و هدف: فعالیت ورزشی و عوامل آنتی­اکسیدانی نقش چشمگیری در کاهش عوارض ناشی از بیماری دیابت دارند. بنابراین، هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات مصرف خوراکی عصاره هسته انگور با و بدون تمرین هوازی بر سطوح برخی شاخص­های قلبی عروقی و متابولیکی در زنان میانسال چاق مبتلا به دیابت نوع دو بود.
روش کار: در این مطالعه نیمه تجربی، 36 زن مبتلا به دیابت به‌صورت هدفمند و در دسترس انتخاب و به­طورتصادفی به 4 گروه تمرین+ مکمل عصاره هسته انگور، تمرین+دارونما، دارونما و مکمل عصاره هسته انگور تقسیم ­شدند. شرکت­کنندگان 4 هفته تمرین هوازی با شدت 75-70 درصد ضربان قلب ذخیره، 5 روز در هفته انجام دادند. گروه­های تمرین مکمل و مکمل دوز روزانه یک عدد کپسول عصاره هسته انگور و گروه تمرین دارونما و دارونما پودر نشاسته مصرف کردند. داده­ها به روش تحلیل واریانس یک­راهه و آزمون تعقیبی بانفرونی در سطح معنی­داری P<0.05 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته­ها: نتایج نشان داد که سطوح گلوکز، انسولین، LDL-C، VCAM-1، ICAM1، CRP، هموسیستئین نسبت به قبل از آزمون کاهش معنادار و HDL-C افزایش معناداری داشت (05/0P<). در گروه تمرین مکمل، تمرین دارونما و مکمل نسبت به گروه دارونما سطوح گلوکز، انسولین، LDL-C، VCAM-1، ICAM1، CRP و هموسیستئین کاهش معنادار وHDL-C  افزایش معناداری داشت (05/0P<).
نتیجه‌گیری: به­نظر می­رسد که مصرف عصاره انگور به­عنوان یک روش بهبود دهنده شاخص­های قلبی عروقی و متابولیکی می­تواند اثر مثبتی بر کنترل بیماری دیابت داشته باشد. هرچند هنگامی که همزمان با تمرین ورزشی مصرف شود تاثیرگذاری بهتری مشاهده می­شود.

 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.