جلد 30، شماره 3 - ( 3-1402 )                   جلد 30 شماره 3 صفحات 228-219 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 1
Ethics code: IR.IUMS.REC.1400.549
Clinical trials code: Not applicable

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Houshyar F, Kheirkhah M, Haghani S. The role of social support in bearing the failure of pregnant women with drug abuse in the referral center of southwestern Iran in 2021. RJMS 2023; 30 (3) :219-228
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7620-fa.html
هوشیار فاطمه، خیرخواه معصومه، حقانی شیما. بررسی نقش حمایت اجتماعی در تحمل ناکامی زنان باردار با سوء مصرف مواد مراجعه کننده به مرکز ارجاع جنوب غرب کشور سال 1400. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (3) :219-228

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7620-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ایران ، shivakheirkhah1345@gmail.com
چکیده:   (2901 مشاهده)
زمینه و هدف: بارداری با سوء مصرف مواد سلامت روحی، روانی، فیزیکی و جسمی زنان  را با مخاطرات جدی روبرو می‌کند و سلامت و امنیت روانی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جامعه را تهدید می‌نماید. در این زمینه پرسنل مامایی به عنوان افراد فعال در تیم مراقبت بهداشتی و به عنوان یکی از منابع مهم اطلاعات به افراد جامعه در افزایش حمایت‌های اجتماعی و تحمل بیشتر ناکامی‌ها ایفاء نقش می‌نمایند. مطالعه حاضر با هدف تعیین نقش حمایت اجتماعی در تحمل ناکامی زنان باردار با سوء مصرف مواد مراجعه کننده به بیمارستان حضرت زینب شیراز سال 1400 اجرا گردید.
روش کار : پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-مقطعی و جامعه آماری کلیه زنان باردار با سوء مصرف مواد مراجعه کننده به بیمارستان ‌حضرت زینب شیراز با یک دوره 12 ماهه  سوء مصرف مواد بودند. 200 نفر با نمونه گیری مستمر وارد مطالعه شدند. معیارهای ورود به مطالعه شامل: داشتن ملیت ایرانی، زنان 18 ساله و بالاتر، توانایی خواندن و نوشتن، متاهل بودن و با سوء مصرف مواد مخدر به اظهار فرد، شرایط روحی و جسمی مناسب  بود. ضمن رعایت حریم خصوصی و محرمانگی اطلاعات، پرسشنامه‌های دموگرافیک، حمایت اجتماعی واکس و تحمل ناکامی هارینگتون را تکمیل نمودند. تحلیل داده­ها با  نرم افزار22 SPSS با آزمون‌های آمار توصیفی و تحلیلی فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار و ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه انجام شد.
یافته‌ها: میانگین نمره حمایت اجتماعی زنان باردار با سوء مصرف مواد 32/2 ± 4/53 بود که نشان دهنده حمایت اجتماعی نامطلوب است. حمایت اجتماعی در بعد حمایت دوستان دارای بیشترین میانگین (91/0 ± 44/2) و حمایت افراد جامعه کمترین میانگین (64/0± 24/2) را داشت. در زنان و همسران با سطح تحصیلات متوسط و و بالاتر حمایت اجتماعی بیشتر بود. میانگین نمره تحمل ناکامی 5/22±73/136بود و تحمل ناکامی در بعد عدم تحمل استرس، نداشتن تحمل ناراحتی، و عدم تحمل بی عدالتی و ناخشنودی با حمایت اجتماعی همبستگی معکوس (012/0=P) وجود داشت.
نتیجه‌گیری: حمایت اجتماعی دریافت شده در زنان باردار با سوء مصرف مواد مخدر در حد مطلوب نبوده و این زنان بیشتر حمایت خود را از دوستان تا خانواده و آشنایان دریافت می‌کنند که این خود زمینه آسیب بیشتر آنان را فراهم نموده و آنان را مستعد افتادن بیشتر در دام اعتیاد می‌نماید. اغلب این زنان تحمل ناکامی‌ها را نداشته‌اند، بنابراین لزوم طراحی و برگزاری برنامه‌های ارتقاء دهنده زندگی ضروری به نظر می‌آید. حمایت اجتماعی در این زنان با سطح تحصیلات و وضعیت اقتصادی مطلوب ارتباط داشت که با ارتقای آموزش ها و تحصیلات و بهبود وضع اقتصادی با ایجاد مشاغل ساده و فضاهای آموزشی برای این زنان می توان به آنان کمک نمود.
متن کامل [PDF 673 kb]   (344 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb