جلد 29، شماره 7 - ( 7-1401 )                   جلد 29 شماره 7 صفحات 142-135 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arbabi M, Sotudeh R, Nezhadali A. Investigating the Effective Factors on Medical Treatment and Education Services with the Decision-Making Approach of the Managers of the Ministry of Health of Iran. RJMS 2022; 29 (7) :135-142
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7278-fa.html
اربابی مرادبخش، ستوده رضا، نژادعلی باغان ابوالفضل. شناسایی عوامل مؤثر بر خدمات درمان و آموزش پزشکی با رویکرد تصمیم‌گیری مدیران وزارت بهداشت و درمان ایران. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (7) :135-142

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7278-fa.html


گروه حسابداری، واحد نیک شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، نیک شهر، ایران ، r.sotudeh@iauzah.ac.ir
چکیده:   (756 مشاهده)
زمینه و هدف: خدمات درمانی و سلامتی به عنوان یکی از اصلی‌ترین ابعاد سیاست اجتماعی محسوب می‌شود که تصمیم‌گیری مدیران نقش مهمی در بهبود روند خدمات درمانی دارد. لذا هدف پژوهش بررسی عوامل مؤثر بر خدمات درمان و آموزش پزشکی با رویکرد تصمیم‌گیری مدیران وزارت بهداشت و درمان ایران بود.
روش کار: روش این پژوهش به صورت پیمایشی-توصیفی بود. جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه کارکنان امور مالی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و واحدهای تابعه آن شامل کلیه معاونت‌ها بود که در سال 1398مشغول به کار بودند که برابر با 180 نفر بودند. با توجه به جدول مورگان، نمونه تحقیق برابر با 118 نفر بدست آمد که به شیوه نمونه گیری تصادفی صورت گرفت. از پرسشنامه محقق ساخته با 32 گویه و پنج مؤلفه عوامل قانونی، عوامل سیاسی، عوامل اقتصادی- اجتماعی، عوامل بین‌المللی و مشکلات (چالش‌های) حوزه سلامت و درمان برای گردآوری داده‌ها استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون ضرایب مسیر t استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که 5 متغیر «عوامل قانونی»، «عوامل سیاسی»، «عوامل اقتصادی- اجتماعی»، «عوامل بین‌المللی» و «مشکلات (چالش‌های) حوزه سلامت و درمان» از متغیرهای پیش‌زمینه‌ای اثرگذار بر خدمات درمانی و بهداشتی با رویکرد تصمیم گیری مدیران در وزارت بهداشت و درمان می­باشد.
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج پژوهش می‌توان گفت که دانشگاه علوم پزشکی و واحدهای تابعه آن می‌توانند با در نظر گرفتن عوامل مؤثر بر تصمیم‌گیری مدیران، منجر به بهبود روند خدمات درمانی و توسعه آن در جامعه شوند.
متن کامل [PDF 756 kb]   (304 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb