Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01
Sheykhi Alizade M, Hosseinpour M, Bahmaee L. Compilation of the Model for the Development of Health and Medical Services Education in the Universities of Medical Sciences of the Country. RJMS 2023; 30 (2) :220-231
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7205-fa.html
دانشیار گروه مدیریت آموزشی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران ، Hosseinpour6@yahoo.com
چکیده: (572 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه یادگیری و آموزش به عنوان شاخصترین رویکرد برنامههای آموزش مداوم شناخته میشود. این مطالعه با هدف آموزش خدمات درمانی و پزشکی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور (مطالعه موردی: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز) صورت گرفت.
روش کار: پژوهش حاضر به لحاظ ماهیت پژوهش در زمره مطالعات اکتشافی بود. جامعه آماری این پژوهش 90 نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اهواز بود که با استفاده از روش نمونهگیری کوکران 74 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمعآوری اطلاعات پرسشنامه 100 گویهای استاندارد بود. پایایی پرسشنامه با الفای کرونباخ 8/0 تایید گردید و روایی آن با روایی صوری با نظر خبرگان تأیید شد. از نرم افزار اماری spss برای تجزیه و تحلیل دادهها استفاده گردید.
یافتهها: در نتیجه این پژوهش، مشاهده میشود که سطح معنی داری آزمون از 05/0 کوچکتر است (05/0sig<) یعنی اینکه با اطمینان 99 درصد میتوان بیان داشت که بین الویتهای مولفههای اموزش مداوم تفاوت معنیداری وجود دارد. طبق تحلیلهای آماری، مولفههای اخلاقی و فناوری و طراحی بالاترین میانگین را داشته و نسبت به بقیه عوامل بیشتر تحت تاثیر آموزش خدمات درمانی و پزشکی قرار میگیرند.
نتیجهگیری: تدوین محتوای آموزشی در آموزش خدمات درمانی و پزشکی یکی از چالش های اصلی یادگیری و رمز موفقیت این سیستم آموزشی محسوب می شود که عوامل مدیریت آموزش و پشتیبانی فنی، فناوری و طراحی، پداگوژیکی، نهادی، اخلاقی، ارزیابی و بازخورد و قالبهای یادگیری ترکیبی بر توسعه آموزش پزشکی تأثیر معنیداری دارند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی