جلد 30، شماره 2 - ( 2-1402 )                   جلد 30 شماره 2 صفحات 83-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Elsagh A, Ghavamipour lahij H, Pormehr M, Ghaderi Aslshabestari M. Design and Production of Viral RNA Extraction Kit with Emphasis on Coronavirus. RJMS 2023; 30 (2) :75-83
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7144-fa.html
الصاق اکبر، قوامی پور لاهیجی هادی، پرمهر محمد، قادری اصل شبستری محمدرضا. طراحی و تولید کیت استخراج RNA ویروسی با تاکید بر ویروس کرونا. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (2) :75-83

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7144-fa.html


استادیار شیمی فیزیک، گروه شیمی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، a_elsagh@iau-tnb.ac.ir
چکیده:   (1160 مشاهده)
زمینه و هدف: جداسازی و استخراج ژنوم ویروسی از نمونه‌های حلق و بینی انسان و بیماران مبتلا به کووید-۱۹ جهت تشخیص بیماری که از مهم‌ترین بخش‌های مطالعات بالینی و تشخیصی می‌باشد.
روش کار: این مطالعه با شیوع بیماری کووید-۱۹ در شرکت تهران کاوش کلون آغاز گردید. در ابتدا استخراج RNA ویروسی از نمونه‌های خون بیماران مبتلا به بیماری HIV  ،HCV آغاز گردید. پس از اطمینان یافتن از استخراج نمونه ویروسی با لود بالای RNA Viral با کمک سنجش مقایسه‌ای با کیت نمونه خارجی، از بیمارانی که علائم بیماری کووید را داشتند نمونه برداری آغاز شد.
یافته‌ها: این موضوع در خصوص ویروس‌های RNA دار به واسطه عدم پایداری RNA از حساسیت بیشتری برخوردار است. در این مطالعه کیت طراحی شده (SinaPure Viral)، شرکت تهران کاوش کلون  به منظور استخراج ژنوم ویروس‌های RNA دار از لحاظ استانداردهای فارماکوپه اروپا شامل حساسیت، اختصاصیت، صحه گذاری و پایداری با کیت های مرجع شرکت کیاژن (QIAGEN) و شرکت جین آل (GeneAll) بر روی نمونه‌های مثبت HIV،HCV  و کووید-۱۹ مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج بررسی حساسیت، به غیر از کیت شرکت کیاژن  اختلاف معنی داری بین کیت‌های شرکت‌های جین آل و تهران کاوش کلون، مشاهده نشد. همچنین در بررسی اختصاصیت کیت به جز ویروس‌های RNA دار، در مورد هیچ یک از ویروس‌های DNA دار و همچنین باکتری گرم منفی و مثبت، نمونه‌های گیاهی و جانوری، پاسخ مثبت مشاهده نشد. نتایج صحه‌گذاری در کانت‌های مختلف نمونه‌های HIV و HCV اختلاف معنی داری را نشان نداد، اما کیت کیاژن در کانت‌های پایین نمونه‌های کووید-۱۹ اختلاف معنی داری را با سایر کیت‌ها نشان داد. بررسی پایداری در دوره‌های 6 و 12 ماهه اختلاف معنی داری را در هیچ یک از کیت‌ها نشان نداد، اما بعد از گذشت 18 ماه کیت SinaPure Viral در کانت‌های پایین ویروسی برای همه نمونه‌ها اختلاف معنی داری را با کیت‌های رفرنس نشان داد.
نتیجه‌گیری: بر این اساس می‌توان کیت SinaPure Viral را قابل مقایسه با کیت‌های رفرنس معتبر در بازار معرفی نمود.
متن کامل [PDF 1243 kb]   (222 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb