Research code: مقاله مروری است
Ethics code: مقاله مروری است
Clinical trials code: مقاله مروری است
jamali A, Shahrbanian S. The Effects of Exercise on Cognitive Dysfunction in Patients with Coronavirus and Sports Recommendations for Their Recovery. RJMS 2021; 28 (10) :25-39
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7011-fa.html
جمالی افسانه، شهربانیان شهناز. اثرات تمرینات ورزشی بر اختلال عملکرد شناختی بیماران مبتلا به ویروس کرونا و توصیه های ورزشی جهت ریکاوری آنها: مروری بر شواهد موجود. مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (10) :25-39
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7011-fa.html
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، sh.shahrbanian@modares.ac.ir
چکیده: (2170 مشاهده)
زمینه و هدف: با ظهور پاندمی COVID-19 در سراسر جهان و عدم وجود واکسن یا داروی قطعی برای درمان آن، قرنطینه خانگی، بهترین گزینه برای پیشگیری از شیوع آن میباشد. از سوی دیگر بی تحرکی و پیامدهای ناشی از آن در ابعاد مختلف به خصوص پیامدهای فیزیولوژیک و سایکولوژیک اثرات سوء داشته، لذا ارائه راهکارهایی جهت تقلیل آثار سوء قرنطینه ضروری به نظر میرسد. شواهد بسیاری نشان میدهند که فعالیت ورزشی یک تعدیلکننده قوی ژن است که باعث ایجاد تغییرات ساختاری و عملکردی در مغز میشود و فواید بسیاری هم بر عملکرد شناختی و هم سلامتی دارد. همچنین، فعالیت ورزشی یک عامل محافظ برای تخریب عصبی است.
روش کار: برای یافتن مطالعات انجام شده با تمرینات ورزشی بر اختلال عملکرد شناختی بیماران مبتلا به ویروس کرونا و توصیههای ورزشی جهت ریکاوری آنها، پایگاههای اطلاعاتی Google Scholar، Sciencedirect، PumMed، Scopus، SID، نور و مگیران مورد بررسی قرار گرفتند. از بین 460 مطالعه با توجه به معیار های ورود مقالات 52 مطالعه وارد بررسی ما شدند. در جستجو مقالات به ترتیب: از Google Scholar 306 مطالعه، ScienceDirect 102 مطالعه، PubMed 32 مطالعه و Scopus 20 مطالعه استخراج شد. اصول اخلاقی در نگارش مقاله، طبق دستورالعمل کمیته اخلاق کشوری و آیین نامه COPE رعایت شده است.
یافتهها: با این حال مشخص شد که ابتلا به کووید-19 زمینه ساز تخریب عصبی باشد و انجام فعالیتهای ورزشی میتواند از طریق جبران بهتر در برابر حملات باعث افزایش هورمونهای نورون زایی در مغز شود و بنابراین این تخریب عصبی جلوگیری و یا آن را مدیریت کند.
نتیجهگیری: بنابراین، انجام تمرینات ورزشی میتواند باعث بهبود عمکلرد مغز و کاهش اختلالهای شناختی شود.
نوع مطالعه:
مروري |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی ورزش