Research code: مقاله مستخرج از رساله دکتری است
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1401.080
Clinical trials code: 1
استادیار، گروه مدیریت آموزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایران ، Dr.m.esmaeili@gmail.com
چکیده: (523 مشاهده)
زمینه و هدف: برنامهریزی تأمین بهداشت روانی کارکنان از سویی به سلامت روانی- اجتماعی کارکنان و از سوی دیگر به اهداف توسعه صنعتی و تولید بهتر کمک میکند. هدف از انجام تحقیق حاضر تدوین مدل ساختاری برای گذران اوقات فراغت میانسالان جهت ارتقای سلامت عمومی آنها با تاکید بر فعالیتهای ورزشی بود.
روش کار: برای انجام تحقیق آمیخته و کیفی-کمی در بخش کیفی از بین تمامی خبرگان اگاه به موضوع پژوهش (اساتید دانشگاه و محققین) 14 نفر و در بخش کمی از بین افراد میانسال 384 نفر له عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در تحقیق حاضر شامل مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه محقق ساخته شامل 54 سوال بود. جهت تجزیه و تحلیل داده های تحقیق حاضر در بخش کیفی از کدگذاری با بهره گیری از روش گرانند تئوری و در بخش کمی از روش معادلات ساختاری استفاده شد. کلیه روند تجزیه و تحلیل داده های تحقیق حاضر در نرم افزارهای SPSS و PLS انجام گرفت.
یافتهها: نتایج تحقیق نشان داد که شرایط علی بر پدیده اصلی تاثیر معناداری به میزان 624/0 دارد. نتایج تحقیق نشان داد که پدیده اصلی بر راهبردها تاثیر معناداری به میزان 226/0 دارد. نتایج تحقیق نشان داد که شرایط زمینه ای بر راهبردها تاثیر معناداری به میزان 273/0 دارد. نتایج تحقیق نشان داد که شرایط مداخله گر بر راهبردها تاثیر معناداری به میزان 559/0 دارد. نتایج تحقیق نشان داد که راهبردها بر پیامدها تاثیر معناداری به میزان 843/0 دارد.
نتیجهگیری: جهت توسعه گذران اوقات فراغت در مردان و زنان میانسال در ایران با تاکید بر فعالیت های ورزشی می بایستی راهبردهای شناسایی شده در کشور ایران اجرایی گردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی