زمینه و هدف: ازدواج مهمترین قرارداد زندگی هر فرد محسوب میشود. هدف از انجام تحقیق حاضر تعیین تاثیر درمان هیجانمدار بر سلامت روانشناختی و عزت نفس افراد در معرض طلاق بود.
روش کار: تحقیق حاضر از نوع کاربردی و نیمه تجربی است که با طرح پیشآزمون- پسآزمون انجام شد. برای انجام این تحقیق از بین افراد متقاضی طلاق شهرستان ملایر در سال 1398 با روش نمونهگیری در دسترس 30 زوج انتخاب شده و بهطور تصادفی به دو ﮔﺮوه تجربی و کنترل تقسیم شدند. سپس آزمودنیها پرسشنامههای عزت نفس کوپر اسمیت و سلامت عمومی (GHO) را در پیش آزمون تکمیل کردند. در ادامه آزمدنیهای گروه تجربی به مدت 12 جلسهی یک ساعته تحت مداخله درمان هیجانمدار قرار گرفتند و گروه کنترل هیچ مداخلهای دریافت نکردند. بعد از 12 جلسه هر دو گروه پرسشنامههای مورد نظر را تکمیل کردند. نهایتا دادهها با آزمون شاپیروویلک و تی مستقل تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: نتایج نشان داد درمان هیجانمدار باعث افزایش عزت نفس و کاهش نمره کلی سلامت روانی زیر مقیاس های اختلال در عملکرد اجتماعی، اضطراب و افسردگی شد همچنین نمره زیر مقیاس نشانههای جسمانی نیز بهبود معنیداری داشت.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج تحقیق استفاده از درمان هیجان مدار در مشاوره و درمان زوجی به ویژه زوجین دارای تعارض پیشنهاد میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |