جلد 27، شماره 7 - ( 7-1399 )                   جلد 27 شماره 7 صفحات 24-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karbasion M, Mousavi S M, Shojaei M, Shabahang R, Bagheri Sheykhangafshe F. The Effectiveness of Group Therapy Based on Acceptance and Commitment on Metacognitive Beliefs and Psychological Flexibility of Women Damaged by Marital Infidelity. RJMS 2020; 27 (7) :12-24
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5982-fa.html
کرباسیون مهری، موسوی سیده مریم، شجاعی مهرانه، شباهنگ رضا، باقری شیخانگفشه فرزین. اثر بخشی درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر باورهای فراشناختی و انعطاف پذیری روان شناختی زنان آسیب دیده از خیانت. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (7) :12-24

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5982-fa.html


واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران ، Mmousavi.msc@gmail.com
چکیده:   (2230 مشاهده)
زمینه و هدف: خیانت زناشویی پیامدهای مخرب روانشناختی بسیاری را برای زنان آسیب دیده از خیانت به همراه دارد. در این بین، باورهای فراشناختی و انعطاف پذیری از جمله متغیرهای روانشناختی هستند که می­توانند از خیانت زناشویی تاثیر منفی بپذیرند. در همین راستا، هدف از پزوهش حاضر، بررسی اثربخشی درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر باورهای فراشناختی و انعطاف­پذیری شناختی زنان آسیب­دیده از خیانت بود.
روش کار: پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعه­ی آماری کلیه زنان آسیب­دیده از خیانت را شامل می­شد که در سال 1397 به دادگاه انقلاب اسلامی شهر سنگر مراجعه کرده بودند. از میان آن­ها 30  زن با روش نمونه­گیری در دسترس انتخاب و سپس در گروه­های آزمایش (15=n) و کنترل (15=n) به صورت تصادفی گمارده شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه­های باورهای فراشناختی-30 گویه­ای ولس و کارترایت-هاتون (MCQ-30) و پذیرش و عمل-نسخه دوم باند و همکاران (AAQ-II) بود. درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد طی 8 جلسه 2 ساعته به صورت هفتگی بر روی گروه­های آزمایش اجرا گردید. در انتها داده­های به دست آمده با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان دادند که درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد به طور معناداری بر روی باورهای فراشناختی و انعطاف­پذیری روان­شناختی مؤثر است (01/0>p ).
نتیجه­ گیری: بر اساس نتایج پژوهش حاضر، درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد می­تواند با بهبود باورهای فراشناختی و انعطاف­پذیری روان­شناختی در زنان آسیب­دیده از خیانت زناشویی، از پیامدهای منفی خیانت زناشویی در زنان کاست و سازگاری بیشتر را در آن­ها افزایش دهد. لذا این نوع مداخله برای افزایش سازگاری در زنان آسیب دیده خیانت توصیه می­گردد.
 
متن کامل [PDF 830 kb]   (593 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb