zargar M, alizadeh otaghvar H, danaei A, babaei M. Factors Affecting of Telemedicine Technology Acceptance among Technology Specialists in Iranian Hospitals. RJMS 2017; 24 (161) :88-98
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4918-fa.html
زرگر محمد، علیزاده اطاقور حمیدرضا، دانایی ابوالفضل، بابایی معصومه. عوامل موثر بر پذیرش فناوری تلهمدیسین در بین متخصصان فناوری در بیمارستانهای ایران. مجله علوم پزشکی رازی. 1396; 24 (161) :88-98
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4918-fa.html
دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران ، m.zargar@semnaniau.ac.ir
چکیده: (5083 مشاهده)
زمینه و هدف: تلهمدیسین فناوری جدیدی است که با به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات به منظور اعمال مراقبتهای پزشکی و بهداشتی بیمارانی که در نقاط دور از مراکز درمانی به سر میبرند به کار گرفته میشود. هدف از انجام این تحقیق بررسی عوامل موثر بر پذیرش این فناوری در بیمارستانهای ایران بود.
روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه کمی میباشد که از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری تحقیق متشکل از متخصصان و کارشناسان آشنا با فناوری تلهمدیسین در بیمارستانهای ایران بود که از میان آنها 250 نفر با روش نمونهگیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب و پرسشنامه الکترونیکی بین آنها توزیع شد و برای تجزیه و تحلیل دادههای جمعآوری شده از روش معادلات ساختاری استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که اعتماد کاربران و زیرساخت مناسب بر اثربخشی تلهمدیسین تأثیر مستقیم دارند. اثربخشی فناوری تلهمدیسین با سهولت استفاده ادراک شده، و سودمندی ادراک شده از تلهمدیسین ارتباط مستقیم دارد، اثر مستقیم سهولت استفاده ادراک شده از تلهمدیسین بر سودمندی ادراک شده از تلهمدیسین و اثر مستقیم سهولت استفاده ادراک شده از تلهمدیسین و سودمندی ادراک شده بر تمایل به استفاده از این فناوری و همچنین اثر مستقیم تمایل به استفاده از تلهمدیسین بر استفاده واقعی از آن تأیید شد.
نتیجهگیری: استفاده از فناوری تلهمدیسین در کشور ایران ضرورت دارد و برای استقرار و پذیرش فناوری تلهمدیسین به زیرساخت فنی و ارتباطی مناسب و جلب اعتماد کاربران نیاز است تا در نتیجهی افزایش اثربخشی این فناوری، شاهد پذیرش و استفاده روزافزون آن در بیمارستانهای کشور باشیم.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پزشکی