جلد 11، شماره 42 - ( 9-1383 )                   جلد 11 شماره 42 صفحات 570-565 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shayanfar N, Jalilvand A. Listeriosis: Two Reported Cases From Iran. RJMS 2004; 11 (42) :565-570
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-47-fa.html
شایانفر نسرین، جلیلوند احمد. لیستریوزیس(معرفی 2 مورد از بیمارستان حضرت رسول اکرم) . مجله علوم پزشکی رازی. 1383; 11 (42) :565-570

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-47-fa.html


چکیده:   (9885 مشاهده)
    لیستریامونوسیتوژن، باسیل گرم مثبتی است که در دمای 4 درجه سانتی‌گراد می‌تواند رشد کند. این باسیل یک عامل بیماری‌زای پراکنده در محیط بوده که انتقال آن به طور عمده از طریق غذا صورت می‌گیرد. لیستریوزیس، یک بیماری ناشایع در یک فرد سالم با ایمنی کامل اسـت در حالـی که،      موارد لیستریوزیس در افراد با ضعف ایمنی دیده می‌شود که با مرگ و میر بالایی همراه است. در سایر موارد در زنان حامله دیده می شود که با میزان بالای مرگ و میر جنین، به علت سقط، تولد نوزاد مرده یا نوزاد مبتلا همراه است. اگر چه این بیماری به عنوان یک بیماری تهدید کننده حیات، به طور افزایش یابنده‌ای، تشخیص داده می‌شود، کشورهای خاصی(به خصوص کشورهای آسیایی) وجود دارند که تنها چند مورد از این بیماری را گزارش نموده‌اند یا حتی گزارشی در این رابطه وجود نداشته است. با توجه به این که در ایران نیز، مطالعه‌ای جامع یا حتی گزارشی از برخی موارد ابتلا به این بیماری وجود ندارد، 2 بیمار مبتلا به لیستریوزیس که به بیمارستان حضرت رسول(ص) مراجعه کرده بودند، معرفی می‌شوند. بیمار اول، خانم 63 ساله مبتلا به دیابت شیرین و مورد شناخته شده میلوفیبروزایدیوپاتیک از 10 سال پیش بود که به علت تب و لرز، در بیمارستان بستری شده بود. در ابتدا، به علت افزایش آنزیم‌های قلبی(CPK-MB,CPK) و تروپونین T و افت قطعه ST در نوار قلبی، تشخیص انفارکتوس میوکارد مطرح گردید اما در نهایت در روز چهارم بستری، بیمار لتارژیک شد و دچار دیسترس تنفسی، ادم ریه، کاهش هوشیاری و کاهش فشار خون گردید و در روز پنجم به علت ایست قلبی و تنفسی فوت کرد. کشت خون بیمار در 2 نوبت برای لیستریامنوسیتوژن، مثبت شد. بیمار دوم، خانم 30 ساله، با حاملگی 20 هفته و مورد شناخته شده لوپوس اریتماتوی سیستمیک(SLE) و تحت درمان با کورتون بود که به علت تب، در بیمارستان بستری شده بود. پس از 2 روز، به علت کاهش ضربان قلب جنین، پزشکان به حاملگی وی خاتمه دادند که به دنبال آن تب بیمار قطع گردید و بیمار با حال عمومی خوب مرخص شد. از 3 نوبت کشت خون بیمار، لیستریا مونوسیتوژن، جدا گردید. 
متن کامل [PDF 192 kb]   (2888 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آسیب‌شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb