زمینه و هدف: وجود جسم خارجی در مثانه از موارد نسبتاً نادر است. به طور کلی اجسام خارجی در مثانه میتواند در زمینه قرارگیری آن توسط خود بیمار و یا باقیماندن قسمتی از لوازم پزشکی و مهاجرت از ارگانهای مجاور و یا در اثر زخمهای نافذ باشد.
معرفی بیمار: پسر بچه ده ساله با علائم سوزش ادرار و تکرر ادرار از سه ماه پیش مشکوک به وجود سنگ در سیستم ادراری به مرکز تصویربرداری ارجاع گردید. در معاینات بالینی به غیر از حساسیت خفیف در ناحیه لگن، یافته غیر طبیعی وجود نداشت. آزمایشات روتین خون نرمال و در آنالیز ادرار تغییرات مربوط به عفونت خفیف گزارش شده بود. در رادیوگرافی ساده شکم، تصویر جسم خارجی نیمه اپاک پیچ در پیچ در لگن مشاهده گردید. در امتحان اوروگرافی ترشحی و سونوگرافی، کلیهها شکل و اندازه عادی داشتند، تصویر اکوژن پیچ و خمدار متحرک در داخل مثانه رویت گردید. بیمار با تشخیص جسم خارجی تحت سیستوسکوپی قرار گرفت و جسم خارجی مربوط به نخ نایلون خارج و علایم بالینی بیمار به تدریج از بین رفت.
نتیجه گیری: جسم خارجی در مثانه نسبتاً نادر است در بیماران مذکر و در سنین کودکی که با علائم مزمن سیستم ادراری تحتانی مراجعه مینمایند. احتمال وجود جسم خارجی در تشخیص افتراقی باید مدنظر باشد. بررسیهای رادیولوژیک برای ارزیابی محل، اندازه، تعداد و ماهیت آن ضروری است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |