زمینه و هدف: بیماری آنفولانزا یک بیماری حاد و کشنده با قابلیت ایجاد همهگیریهای گسترده است. جهت کاهش هزینههای اجتماعی و اقتصادی این بیماری، واکسیناسیون علیه آن در کل جمعیت و جمعیتهای در معرض خطر موثر میباشد. از آنجایی که هر منطقه دارای ساب تایپ بومی ویروس آنفولانزا میباشد، لازم است بررسیهایی برای شناسایی گونههای بومی در هر منطقه انجام شود.
روش کار: در این مطالعه تمامی دادههای موجود مربوط به بیماری آنفولانزا در مرکز بهداشت استان همدان که در سال 1392و 1393 جمعآوری شده بود مورد بررسی قرار گرفت و اطلاعاتی مانند: جنسیت، شغل، نوع پذیرش، تاریخ نمونهگیری، نوع نمونه، کیفیت نمونه، گونه ویروس، زیرگونه ویروس و نام شهرستانها را وارد مطالعه گردید و با استفاده از نرم افزار STATA ویرایش 11 تحلیل دادهها انجام شد.
یافته ها: ساب تایپهای آنفولانزا در سالهای 1392، از بین 206 مورد بیماری شبه آنفولانزا ثبت شده 26 مورد تایید شده آنفولانزا بوده است که همگی (%100) از تایپ A و ساب تایپ H3N2 بودهاند و در سال 1393، از 244 مورد ثبت شده بیماری شبه آنفولانزا، 44 مورد تایید شده آنفولانزا بودند که 31 مورد از تایپ A که 18 مورد آن ساب تایپ H3N2 (%40) و 13 مورد آن از ساب تایپ H1N1 بوده است (%30) و 13 مورد آن از تایپ B بوده است (%30).
نتیجه گیری: در رابطه با انطباق زیرگونه های واکسن آنفلوآنزا، خوشبختانه زیرگونههای توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت برای سالهای 14-2013 با زیر گونههای شناسایی شده در استان همدان همخوانی دارد. این یافته بیانگر قابلیت استفاده واکسن آنفلوآنزا و توصیه به واکسیناسیون آنفلوآنزا در استان همدان است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |