جلد 22، شماره 131 - ( 2-1394 )                   جلد 22 شماره 131 صفحات 33-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Evaluating the effect of probiotics on serum Fe+2 and vitamin D3 following ethidium bromide - induced demyelination in hippocampus of rat. RJMS 2015; 22 (131) :25-33
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3778-fa.html
سلیمان زاده مقدم سمیه، خدایی زهره، سبکبار آذر، گودرزوند مهدی. بررسی تغییرات سطح سرمی Fe+2 و ویتامین D3 به دنبال مصرف پروبیوتیک‌ها در دمیلیناسیون ناشی از اتیدیوم بروماید هیپوکمپ موش صحرایی. مجله علوم پزشکی رازی. 1394; 22 (131) :25-33

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3778-fa.html


گروه فیزیولوژی- فارماکولوژی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران ، m118medical@yahoo.com
چکیده:   (5644 مشاهده)
 

زمینه و هدف: امروزه استفاده از پروبیوتیک ها در پیشگیری و درمان بیماری های سیستم ایمنی، از طریق افزایش جذب فاکتورهای محافظتی، مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. از این رو هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر باکتری‌های پروبیوتیک (لاکتوباسیلوس پلانتاروم 299 وی  و بیفیدوباکتریا بی94) بر سطح سرمیFe+2، ویتامین D3، به دنبال دمیلیناسیون ناشی از اتیدیوم بروماید در هیپوکمپ موش­های صحرایی بود.

 

روش­کار: در این تحقیق تعداد 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به وزن 250-200 گرم در 4 گروه 10 تایی شامل کنترل (سالین)، آسیب با اتیدیوم بروماید، گروههای درمانی پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم 299 وی و پروبیوتیک بیفیدوباکتریابی94 قرار گرفتند. در گروه آسیب و درمان جهت القا دمیلیناسیون از تزریق مستقیم و تک دوز 3 میکرولیتر اتیدیوم بروماید در هیپوکمپ موش­ها استفاده شد همچنین در گروه کنترل از سالین به عنوان حلال اتیدیوم بروماید به همان میزان استفاده شد. پس از القا دمیلیناسیون در گروه­های درمانی، به میزان 108×5/1 باکتری پروبیوتیک به مدت 28 روز به صورت گاواژ تجویز شد.

 

یافته­ها: نتایج این مطالعه نشان داد که میزان آهن در گروه درمان با لاکتوباسیلوس پلانتاروم 299 وی و میزان ویتامینD3 سرم در هر دو گروه درمان افزایش نشان داد. همچنین میزان آهن در گروه درمان با بیفید وباکتریا بی94 کاهش نشان داد، هرچند که این افزایش و کاهش معنی دار نبود.

 

نتیجه­گیری: پروبیوتیک ها برای پیشگیری و درمان بیماری ها و از جمله بیماری شایع ام ­اس(MS) به کار می­روند. در مطالعات قبلی نقش موثرFe+2، ویتامینD3 در بهبود بیماری MS گزارش شده است. علیرغم اینکه یافته های معنی داری در این تحقیق حاصل نشد، اما این یافته ها مطالعات قبلی در رابطه با توصیه مصرف پروبیوتیک را تا اندازه ای مورد تایید قرار داد. شاید دلیل چنین یافته ای تفاوت در نوع، تعداد و مدت زمان مصرف پروبیوتیک در مقایسه با سایر مطالعات باشد.

 
متن کامل [PDF 315 kb]   (2270 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیولوژی (زیست شناسی)

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb