جلد 22، شماره 139 - ( 10-1394 )                   جلد 22 شماره 139 صفحات 45-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه تبریز ، bayata61@yahoo.com
چکیده:   (5163 مشاهده)

زمینه و هدف: امروزه بهزیستی روان­شناختی به عنوان یکی از موضوعات مهم در مطالعات بیماری­های مزمن مطرح است. بیماری­های قلبی- عروقی مستقیماً ناشی از برخی رفتارهای نادرست افراد، ویژگی­های روان­شناختی آنان و استرس و اضطراب هستند. هدف مطالعه­ی حاضر بررسی و توصیف مؤلفه‌های بهزیستی روان­شناختی بیماران قلبی مراجعه‌کننده به بیمارستان اکباتان همدان بود.

روش کار: روش پژوهش پیمایشی و از نوع توصیفی می­باشد. 82 نفر از بیماران قلبی مراجعه‌کننده به بیمارستان اکباتان همدان با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی­ها «مقیاس بهزیستی روان­شناختی ریف» را تکمیل کردند. داده­ها به‌وسیله‌ی نسخه­ی شانزدهم نرم­افزار SPSS و به کمک روش­های آمار توصیفی و تحلیل واریانس چندمتغیره تجزیه و تحلیل شد.

یافته ­ها: نتایج نشان داد که میانگین بهزیستی روان­شناختی در بین بیماران قلبی 5/275 می­باشد و نیز میانگین رشد فردی، زندگی هدفمند، تسلط بر محیط، پذیرش خود، خودمختاری و روابط با دیگران به ترتیب 085/45، 866/44، 537/44، 33/45، 733/47 و 5/50 است. همچنین از نظر آماری بین مؤلفه­های بهزیستی روان­شناختی زنان و مردان تفاوت معناداری وجود داشت (05/0 >p)؛ در حالی که بین دامنه­ی سنی و سطوح مختلف تحصیلات تفاوت آماری معناداری در ارتباط با مؤلفه­های بهزیستی روان­شناختی دیده نشد (05/0 <p).

نتیجه­ گیری: بهزیستی روان­شناختی بیماران قلبی شهر همدان نسبتاً متوسط و حتی پایین می­باشد. می­توان گفت که در مقایسه با افراد سالم، بهزیستی روان­شناختی این بیماران به‌طور قابل‌توجهی پایین است. بهزیستی روان­شناختی بیماران قلبی مرد و زن با هم تفاوت داشت، اما با در نظر گرفتن دامنه­ی سنی و سطح تحصیلات، تفاوتی در میزان بهزیستی روان­شناختی بیماران قلبی دیده نشد. پس نمی­توان بهزیستی روان­شناختی را بر مبنای دامنه­ی سنی و میزان تحصیلات پیش­بینی کرد.

متن کامل [PDF 1759 kb]   (4028 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قلب و عروق

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.