جلد 21، شماره 119 - ( 2-1393 )                   جلد 21 شماره 119 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Maryam Mataji Amirrood M, Taghdisi M H, Shidfar F, Mahmood Reza G. The relationship between perceived social support and obesity preventive eating behavior in women of Urmia City in 2012. RJMS 2014; 21 (119) :1-11
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3095-fa.html
متاجی امیررود مریم، تقدیسی دکتر محمد حسین، شیدفر فرزاد، گوهری محمودرضا. بررسی ارتباط حمایت اجتماعی درک شده و انجام رفتارهای غذایی پیشگیری‌کننده از چاقی در زنان شهر ارومیه در سال 1391. مجله علوم پزشکی رازی. 1393; 21 (119) :1-11

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3095-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (6055 مشاهده)
زمینه و هدف: حمایت اجتماعی از مهمترین عوامل پیش بینی کنندهی سلامت جسمی و روانی در افراد می باشد. هدف از مطالعه حاضر تعیین ارتباط حمایت اجتماعی درک شده و انجام رفتارهای غذایی پیشگیری کننده از چاقی در زنان شهر ارومیه می باشد.
روش کار: مطالعه توصیفی تحلیلی حاضر بر روی 124 نفر از زنان تحت پوشش مراکز بهداشتی شهری ارومیه انجام شد. دو مرکز بهداشت به صورت خوشه ای انتخاب و نمونه گیری به صورت تصادفی و پس از کسب رضایت نامه داوطلبانه در زمینه شرکت در مطالعه، انجام گرفت. جمع آوری داد ه ها با استفاده از پرسشنامههای اطلاعات دموگرافیک، حمایت اجتماعی زیمت و چک لیست رفتارهای غذایی انجام گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار نسخه 18 و با استفاده از آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس و رگرسیون خطی ساده انجام شد. SPSS 42 % از پراکندگی مشاهده / 41 % و حمایت اجتماعی درک شده ی کلی 5 / یافتهها: نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که مولفه های حمایت اجتماعی تقریبا 3 شده در متغیر رفتار غذایی را پیش بینی می نمایند. همچنین همبستگی موجود بین حمایت اجتماعی کلی و مولفه ها ی آن با رفتارها ی غذایی پیشگیریکننده از چاقی در زنان معنی دار می باشد. 
نتیجه گیری: خانواده و نزدیکان ، از عوامل موثر در شکل گیری رفتارهای غذایی می باشند بنابراین حمایت اجتماعی آنان یکی از بهتر ین راهها ی ارتقای رفتارهای غذایی سالم در جامعه خواهد بود.

<span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: " b="" mitra"="" font-size:="" 10pt="" mso-ascii-font-family:="" "times="" new="" roman"="" mso-hansi-font-family:="" roman""="">

متن کامل [PDF 965 kb]   (3208 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb