جلد 21، شماره 118 - ( 1-1393 )                   جلد 21 شماره 118 صفحات 101-92 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (5387 مشاهده)

  زمینه و هدف : با وجودی که 70% مادران بلافاصله پس از زایمان مبادرت به شیردهی می کنند، تنها 2/32% تا 6 ماهگی طفل، به شیردهی ادامه می دهند. کارکنان بهداشتی در بخش های مامایی و زنان، کودکان و نیز پزشکان خانواده نقش کلیدی در تحکیم اعتماد به نفس مادران و آگاهی از توانایی خود در شیردهی و رفع مشکلات شیردهی دارند .

  روش کار : در این مطالعه تاثیر برگزاری کارگاه ترویج تغذیه با شیر مادر بر آگاهی، نگرش و عملکرد پرسنل بهداشتی ارزیابی شده است. کارگاه در مدت سه روز مشتمل بر جلسات سخنرانی با استفاده از اسلایدهای آموزشی و انتهای هر جلسه به پرسش و پاسخ اختصاص یافت. در بخش عملی نحوه دوشیدن شیر، کمک به مادر به منظور به سینه گذاشتن نوزاد و نحوه صحیح شیردهی صورت گرفت. شرکت کنندگان قبل و بعد از گذراندن کارگاه به پرسش نامه پاسخ دادند.

  یافته‌ها: کارگاه با حضور 40 شرکت کننده با میانگین سنی 8/37 سال، 9 نفر مجرد و 31 نفر متأهل، که از بین متأهلین 26 مورد دارای فرزند بودند، تشکیل شد. از بین شرکت کنندگان 5/57% سابقه شیردهی (خود یا همسر) داشتند. با استفاده از آزمون تی تست زوج، حضور در کارگاه باعث بهبود آگاهی، نگرش و عملکرد فراگیران شده بود ( 05/0 > p ). با به کارگیری آزمونهای یک طرفه پیرسون و آنوآ، بین آگاهی و مشخصات دموگرافیک داشتن فرزند، سن، و سابقه شیردهی، تاثیر معنی داری مشاهده شد. همچنین در مورد نگرش تنها داشتن فرزند و در تغییر عملکرد تنها سن نقش تاثیر گذار داشت.

  نتیجه گیری : برگزاری دوره های ضمن خدمت برای پرسنل بهداشتی باعث تغییر مثبت در میزان آگاهی، نگرش و عملکرد آنان در امر مشاوره تغذیه با شیر مادر شده است.

متن کامل [PDF 307 kb]   (4073 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گوارش اطفال

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.