جلد 20، شماره 116 - ( 11-1392 )                   جلد 20 شماره 116 صفحات 77-66 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahrololumi S S, Farzad Shidfar F, Jazaeri S, hoseini V. The effects of virgin olive oil-rich diet on anthropometric parameters and aminotransferases in non alcoholic fatty liver patients with weight loss diet. RJMS 2014; 20 (116) :66-77
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2946-fa.html
بحرالعلومی سمانه السادات، شیدفر فرزاد، جزایری شیما، حسینی وحید. بررسی اثر رژیم غذایی غنی از روغن زیتون خالص بر شاخص های تن سنجی و آمینوترانسفرازها در بیماران کبد چرب غیرالکلی دارای رژیم کاهش وزن. مجله علوم پزشکی رازی. 1392; 20 (116) :66-77

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2946-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (6439 مشاهده)
 

زمینه و هدف: سطوح بالای آنزیم های کبدی مارکرهای استئاتوز کبدی و سندرم متابولیک هستند. امروزه ارتباطی مستقل از سایر جنبه های سندرم متابولیک، میان افزایش سطوح آمینوترانسفرازها با مشکلات قلبی و عروقی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی  (NAFLD) (Non Alcoholic Fatty Liver Disease) دیده شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات روغن زیتون بر آنزیم های کبدی ALT و AST و شا خص های تن سنجی در بیماران NAFLD دارای رژیم کاهش وزن است.

 

روش کار: این کارآزمایی بالینی تصادفیِ روی 50 بیمار مبتلا به NAFLD به مدت 12 هفته انجام شد. ابتدا بیماران به طور تصادفی به دو گروه الف (دریافت کننده 20% انرژی مورد نیاز روزانه از روغن زیتون بکر) و گروه ب (دریافت کننده روغن مصرفی معمول خود) تقسیم شدند. همه بیماران تحت رژیم کم کالری قرار گرفتند. ارزیابی خوراک، شاخص های تن سنجی و سطوح سرمی آنزیم های ALT (Alanin aminotransferase) وAST  (Aspartate aminotransferase) در شروع و پایان هفته دوازدهم اندازه گیری شد.

 

یافته‌ها: در انتهای مطالعه کاهش معنی دار وزن، دور کمر و BMI در هر دو گروه دیده شد (05/0>P). اما بین دو گروه اختلاف آماری معنی دار وجود نداشت. همچنین سطح آنزیم های ALT وAST در گروه الف نسبت به گروه ب به طور معنی دار کاهش یافت (05/0>P).

 

نتیجه گیری: مصرف رژیم غذایی غنی از روغن زیتون در کنار کاهش وزن ملایم، سبب تقویت اثرات مطلوب کاهش وزن در کاهش آنزیم های کبدی می‌گردد. 

 
متن کامل [PDF 374 kb]   (3218 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb