زمینه و هدف : این مطالعه با هدف بررسی تأثیر تغییرات انحنای کمر در حین اعمال بار محوری بر روی تعادل پوسچرال ( Postural ) در افراد مبتلا به کمر درد مزمن غیر اختصاصی انجام شد.
روش کار : این تحقیق تحلیلی تجربی، بر روی 10 بیمار مبتلا به کمر درد غیر اختصاصی تکرار شونده و 10 فرد سالم که به روش جور کردن از طریق همتا سازی با بیماران انتخاب شده بودند، انجام شد. ثبات پوسچرال افراد مورد مطالعه در سه وضعیت نوترال (Neutral) ، لوردوتیک ) (Lordotic و کایفوتیک ( Kyphotic ) کمر و در حالت با و بدون اعمال بار محوری و در وضعیت چشم باز و بسته مورد بررسی قرار گرفت. متغیرهای مورد بررسی شامل دامنه نوسان و انحراف معیار نوسان در دو جهت قدامی – خلفی و داخلی – خارجی بود . همچنین برای ارزیابی رابطه بین ترس از درد و فعالیت فیزیکی و فعالیتهای شغلی در بیماران کمردردی از نسخه فارسی پرسشنامه FABQ و برای ارزیابی ترس از حرکت از پرسشنامه TSK و برای اندازهگیری ناتوانی و درد در بیماران کمردردی پرسشنامه Roland-Morris مورد استفاده قرار گرفت . دادههای حاصل با استفاده از آزمون آنالیز واریانس چند عاملی مختلط مورد تحلیل قرار گرفت.
یافتهها : دامنه نوسان قدامی- خلفی (045/0= p ) و انحراف معیار دامنه نوسان قدامی- خلفی (029/0= p ) در پوسچر نوترال در گروه بیمار، به صورت معناداری بالاتر از گروه سالم بود. دامنه نوسان قدامی-خلفی (015/0= p ) و انحراف دامنه نوسان قدامی خلفی (008/0= p ) در گروه بیمار در پوسچر کایفوتیک کمتر از پوسچر نوترال بود و انحراف دامنه نوسان قدامی خلفی در گروه بیمار در وضعیت لوردوتیک ) (Lordotic بیشتر از وضعیت کایفوتیک ( Kyphotic ) بود (046/0= p ).
نتیجه گیری : بیماران این مطالعه که درجه بالای "ترس از حرکت" داشتهاند،احتمالاً به دلیل ترس از حرکت یا خطر از دست دادن پایداری در حین انجام وضعیتهای لوردوتیک ( (Lordotic و کایفوتیک ( Kyphotic ) کمر آزادی نوسانات پوسچرال خود را نسبت به افراد سالم محدودترکردهاند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |