جلد 19، شماره 103 - ( 10-1391 )                   جلد 19 شماره 103 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Labbafinejad Y, Attarchi M S, Azimzadeh B, Serajzadeh N, Namvar M. Comparison of sleep disorders in shift and non-shift workers employed in a printing factory in Tehran 2010. RJMS 2013; 19 (103) :1-8
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2344-fa.html
لبافی نژاد یاسر، عطارچی میر سعید، عظیم زاده بهروز، سراج زاده نرگس، نامور محمد. مقایسه اختلالات خواب در کارگران نوبت کار و غیر نوبت کار شاغل در یکی از کارخانجات چاپ شهر تهران در سال 1389. مجله علوم پزشکی رازی. 1391; 19 (103) :1-8

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2344-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (6952 مشاهده)

  زمینه و هدف : طبق آمارهای منتشره 25 درصد از کل نیروی کاری با پدیده نوبت کاری مواجه هستند و شایع ترین شکایت سلامتی افراد نوبت کار اختلال در برنامه خواب آن هاست . با توجه به حساسیت کار در صنعت چاپ و وجود کارگران نوبت کار و غیر نوبت کار در این صنعت، این مطالعه با این هدف طراحی شد که با بررسی وضعیت خواب در بین کارگران یک کارخانه چاپ، میزان شیوع این اختلالات و ارتباط آن با نوبت کاری و سایر عوامل را بررسی کند.

  روش­ کار : این مطالعه به روش مقطعی در یکی از کارخانجات چاپ استان تهران در سال 1389 انجام شد. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پرسش نامه سه قسمتی ] (دموگرافیک، [(SMII(Sleep Med Insomnia Index), ESS(Epworth Sleepiness Scale) جمع آوری شد. اطلاعات جمع آوری شده از 385 پرسش نامه توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 و با استفاده از آزمون های کای- دو، تی تست مستقل، ANOVA و رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل گردید. p value کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

  یافته­ها : بر اساس اطلاعات به دست آمده از آنالیز داده ها، نوبت کاری و مصرف دارو و مصرف سیگار با میزان شیوع اختلالات خواب رابطه معنی داری داشت ند. همچنین پس از انجام آنالیز لوجستیک رگرسیون برای بی خوابی، میزان Odds Ratio برای مصرف دارو و نوبت کاری به ترتیب 3/2 و 2/3 به دست آمد.

  نتیجه­گیری : بر اساس اطلاعات این مطالعه، نوبت کاری می تواند به عنوان یک ریسک فاکتور مهم در میزان شیوع اختلالات خواب در میان کارکنان مطرح باشد. هر چند انجام بررسی های بیشتر در این زمینه جهت روشن تر شدن این فرضیه و به حداقل رساندن میزان اختلالات خواب در میان کارکنان نوبت کار توصیه می گردد.

متن کامل [PDF 303 kb]   (2622 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کاردرمانی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb