جلد 19، شماره 101 - ( 8-1391 )                   جلد 19 شماره 101 صفحات 14-8 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aliabadi F, Askary Kachosangi R. Comparing the motor behaviors between normal and low birth weight neonates. RJMS 2012; 19 (101) :8-14
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2258-fa.html
علی آبادی فرانک، عسکری کچوسنگی ریحانه. بررسی مقایسه‌ای رفتار های حرکتی نوزادان دارای وزن تولد کم با نوزادان با وزن طبیعی . مجله علوم پزشکی رازی. 1391; 19 (101) :8-14

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2258-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (7183 مشاهده)

  زمینه و هدف : بر طبق بررسی‌های انجام شده توسط سازمان بهداشت جهانـی، هر سال در دنیا قریب به 25 میلیون نوزاد کم وزن متولد می‌شود یعنی از هر شش نوزاد یکـی دچار کم وزنی می‌باشد. همان طور که تحقیقات نشان می‌دهند این نوزادان در آینده بیش از سایرین در معرض ابتلا به انواع ناتوانی‌های جسمی، روانی، ذهنی و اجتماعی هستند. اگرچه ارزیابی های تکاملی نوزادان در روزهای اول زندگی بسیار مشکل است، اما از جهت تشخیص و درمان زودهنگام مشکلات آتی اهمیت ویژه‌ای دارد. به همین منظور این مطالعه جهت مقایسه رفتارهای حرکتی نوزادان کم وزن با نوزادان دارای وزن طبیعی انجام شده است.

  روش کا ر: این پژوهش یک مطالعه‌ی مقطعی است که نمونه‌گیری آن به صورت تصادفی ساده انجام شده است. در این مطالعه 80 نوزاد یک روزه در دو گروه 40 تایی کم وزن و دارای وزن طبیعی شرکت داشتند. تمامی نوزادان در 24 ساعت اولیه زندگی از نظر رفتار حرکتی با آزمون ارزیابی رفتاری نوزادان

  ( Neonatal Behavioral Assessment Scale -NBAS ) مورد ارزیابی قرار گرفتند. در این پژوهش کلیه ارزیابی‌ها توسط ابزار و فرد واحدی اندازه گیری شده است. داده‌های به دست آمده وارد نرم‌افزار SPSS نسخه 18 شده و با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

  یافته ها : نتایج ارزیابی‌ها حاکی از وجود تفاوت آماری معنادار میان دو گروه در خرده آزمون های تون عمومی (01/0 p = )، بلوغ حرکتی (001/0 p= ) و توانایی نشستن با کشیده شدن(005/0 p = ) می‌باشند.

  نتیجه گیری : با توجه به نتایج پژوهش حاضر نوزادان با وزن کم حین تولد در مقایسه با نوزادان با وزن طبیعی رفتار حرکتی نابالغ‌تری از خود نشان داده و از نظر حرکتی در سطح پایین‌تری نسبت به نوزادان با وزن طبیعی قرار دارند. به نظر می‌رسد این نوزادان در معرض خطر ابتلا به مشکلات حرکتی احتمالی هستند و نیاز به مراقبت ویژه و درمان‌های مکمل زودهنگام دارند.

متن کامل [PDF 313 kb]   (3832 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: توانبخشی روانی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb