جلد 19، شماره 94 - ( 1-1391 )                   جلد 19 شماره 94 صفحات 43-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Meidani M, Mirzadeh F, Sadeghi A. Simultaneous deep vein thrombosis and acute brucellosis: case report. RJMS 2012; 19 (94) :40-43
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2100-fa.html
میدانی محسن، میرزاده فرنوش، صادقی علیرضا. گزارش یک مورد نادر بیمار مبتلا به بروسلوز با تظاهر ترومبوز ورید عمقی اندام تحتانی. مجله علوم پزشکی رازی. 1391; 19 (94) :40-43

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2100-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده:   (7382 مشاهده)

  زمینه و هدف: بروسلوز یک بیماری مشترک بین انسان ودام است که در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران شایع بوده و به عنوان یک مشکل بهداشتی مهم مطرح است. عوارض عروقی درگیرکننده شریان و ورید همراه با بروسلوز به ندرت گزارش شده است. در بررسی انجام شده درمتون به نظر می‌رسد تا امروز پنج مورد ترومبوز ورید عمقی اندام تحتانی ویک مورد ترومبوز ورید مغزی همراه با بروسلوز گزارش شده است. در این مقاله یک مورد ترومبوز ورید عمقی اندام تحتانی چپ همراه با بروسلوز حاد گزارش شده است. به نظر می رسد این گزارش اولین مورد ترومبوز ورید عمقی ناشی از بروسلوز در ایران است.

  معرفی مورد: بیمار آقایی 28 ساله است که با یافته های بالینی تب، درد و تورم اندام تحتانی چپ مراجعه کرد و در سونوگرافی داپلر از اندام ترومبوز ورید عمقی گزارش شد و بیمار تحت درمان با داروی ضد انعقاد قرار گرفت. با کنترل تب و کاهش درد اندام تحتانی و با ادامه درمان با وارفارین بیمار مرخص شد. طی پیگیری بیمار با بروز مجدد تب و تعریق، درد عضلانی، تورم دو زانو مراجعه کرد که با توجه به وضعیت اپیدمیولوژی بیمار و علایم همراه با شک به بروسلوز، سرولوژی درخواست شد که با تیتر بالا مثبت و با تشخیص بروسلوز، تحت درمان قرار گرفت. درادامه درمان بیمار مجددا به بیمارستان مراجعه کرد، این بار با علایم تنگی نفس ناگهانی، سرفه، خلط خونی و درد پلورتیک ( (pleuritic قفسه سینه که در سی تی اسکن قفسه سینه آمبولی ریه مطرح شد و بیمار دوباره بستری و تحت درمان قرار گرفت. در سیر بستری سایر علل ترومبوفلبیت رد شد ودر نهایت بیمار به درمان با وارفارین و درمان چند دارویی ضد بروسلوز پاسخ بالینی مناسب داد.

  نتیجه‌گیری: تشخیص زودرس و درمان مناسب بروسلوز جهت پیشگیری از عوارض مشکل ساز آن ضروری است. معرفی این بیمار و موارد مشابه قبلی توجه به این مطلب را تذکر می دهد که در بیمارانی که با ترومبوز ورید عمقی مراجعه می کنند، به خصوص اگر از مناطق بومی باشند، بروسلوز مد نظر باشد.

متن کامل [PDF 1386 kb]   (2916 دریافت)    
نوع مطالعه: موردنگاري | موضوع مقاله: بیماریهای عفونی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb