جلد 18، شماره 86 - ( 5-1390 )                   جلد 18 شماره 86 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Atashak S, Jafari A, Azarbayjani M A. The Influences of long-term resistance training on Adiponectin and lipid profiles levels in obese men. RJMS 2011; 18 (86) :1-11
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1657-fa.html
آتشک سیروان، جعفری افشار، آذربایجانی محمد علی. اثرات تمرین‌های مقاومتی طولانی مدت بر سطوح آدیپونکتین و نیم رخ لیپیدی مردان چاق. مجله علوم پزشکی رازی. 1390; 18 (86) :1-11

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1657-fa.html


چکیده:   (7585 مشاهده)

  زمینه و هدف: شیوع چاقی و عوارض همراه آن به سرعت در سراسر جهان در حال افزایش است. لذا هدف از مطالعه حاضر این بود تا اثرات 10 هفته تمرین‌های مقاومتی پیش رونده را بر سطوح سرمی آدیپونکتین و نیم رخ لیپیدی در مردان چاق مشخص کند.

  روش کار: دریک کارآزمایی نیمه تجربی، 16 مرد چاق 18-32 سال دارای نمایه توده بدن ( Body Mass Index ) مساوی یا بزرگتر از30 , از بین افراد داوطلب انتخاب و به طور تصادفی در 2 گروه تمرین‌های مقاومتی (8 نفر) و کنترل (8 نفر) قرار گرفتند. افراد گروه تمرینی یک پروتکل مقاومتی پیش رونده را که شامل 8 حرکت ورزش مقاومتی بود , 3 جلسه در هفته و به مدت 10 هفته انجام دادند. خون گیری با شرایط کاملاً مشابه و پس از 14 - 12 ساعت ناشتایی شبانه در دو مرحله پیش از آزمون و پایان هفته دهم انجام شد و شاخص های نیم رخ لیپیدی و آدیپونکتین سرم قبل و بعد از آزمون مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون آماری t -همبسته و t -مستقل در سطح 05/0 ≥ تحلیل شد.

  یافته‌ها: بعد از 10 هفته تمرین‌های مقاومتی، سطوح آدیپونکتین سرمی در گروه تمرین کرده به طور معنی داری افزایش پیدا کرد و سطوح کلسترول تام نیز در این گروه به طور معنی‌دار کاهش یافت (05/0> P ). در حالی که این شاخص ها در افراد گروه کنترل بدون تغییر باقی ماندند (05/0< (P .

  نتیجه گیری: بنابراین با توجه به نتایج حاصل از مطالعه حاضر می توان گفت که تمرین های مقاومتی به دلیل اثرات ضد التهابی و هایپو لیپیدمیک احتمالاً می تواند شیوه درمانی موثری برای ایجاد تغییرات مطلوب در نیم رخ لیپیدی و سطوح آدیپونکتین مردان چاق باشد. لذا به مردان جوان چاق توصیه می‌شود از تمرین های مقاومتی به عنوان یک روش پیشگیرانه جهت اختلالات قلبی عروقی آتی استفاده نمایند.

متن کامل [PDF 407 kb]   (3706 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی انسانی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb