جلد 16 - اسفند                   جلد 16 - اسفند صفحات 55-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kadivar M, Esmaili A, Joolaee A. Evaluation of Microvessel Density and Vascular Endothelial Growth Factor in Invasive Breast Carcinoma via Immunohistochemistry and their Correlation with Clinicopathologic Parameters. RJMS 2010; 16 :46-55
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1415-fa.html
کدیور مریم، اسماعیلی علی، جولایی آزاده. بررسی دانسیته عروق ریز و فاکتور رشد اندوتلیال رگی در کارسینوم‌های مهاجم پستان با روش مارکر ایمونوهیستوشیمی و مقایسه آن با پارامترهای کلینیکوپاتولوژیک. مجله علوم پزشکی رازی. 1388; 16 () :46-55

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1415-fa.html


چکیده:   (10107 مشاهده)

    زمینه و هدف: آنژیوژنز نقش مهمی در رشد و پیشرفت سلول‌های سرطانی و متاستاز سرطان پستان داشته و یک وسیله پیش بینی کننده بقا فرد مبتلا می‌باشد. این پروسه توسط فاکتور رشد اندوتلیال رگی (VEGF)کنترل  می شود.هدف از انجام این مطالعه بررسی پروسه آنژیوژنز از طریق تعیین مارکر  VEGFو میزان دانسیته عروقی ریز ( (MVDبر اساس ایمونوهیستوشیمی در بیماران مبتلا به سرطان پستان مهاجم و مقایسه بروزVEGF با دانسیته عروقی ریز (MVD ) و دو فاکتور ذکر شده با گرید (grading)، staging، سن بیماران، درگیری غدد لنفاوی و مارکرهای ایمونوهیستوشیمی گیرنده استروژنی  ER، گیرنده  پروژسترونی PR، Ki-67، Her-2 و P53. است

روش بررسی: در این مطالعه مقطعی تحلیلی پس از بررسی فایل آزمایشگاه بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) و آتیه طی سال‌های 1383 تا 1386، 74 تومور پستان مهاجم وارد مطالعه شدند. پس از تهیه لام، رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی از نظر مارکر VEGFو CD31 انجام گرفت و پس از ارزیابی نتایج آن از نظر رنگ پذیری و نحوه آن، داده های دموگرافیک نیز جمع آوری شد، داده‌ها وارد رایانه گردید و مورد آنالیز آماری قرار گرفت.

یافته‌ها: متوسط سنی بیماران 94/11±4/49سال بود. در مورد دانسیته عروقی (  (MVD بیومارکر CD31 بررسی شد که بین 6/5 و 6/106 متغیر بود(Mean±SD 95/17±39/37) و میانه آن نیز 3/34 بود که این عدد به عنوان cut off در نظر گرفته شد. مواردی که متوسط CD31 آن‌ها زیر این میزان بود بعنوان میزان دانسیته عروقی ریز ( (MVDکم و مواردی که CD31 آن‌ها بالای این میزان بود میزان دانسیته عروقی ریز(MVD) بالا در نظر گرفته شدند که بر این اساس 37مورد (1/52%) میزان دانسیته عروقی ریز((MVD پایین و 34مورد (9/47%) نیز میزان دانسیته عروقی ریز (MVD) بالا بودند.

در مورد VEGF نیز 57مورد (77%) مثبت و 17مورد (23%) منفی بودند. بین متوسط میزان دانسیته عروقی ریز (MVD) و VEGF ارتباط معنی‌داری وجود دارد(Spearman r=0.24 and P=0.041). در آنالیز تحلیلی ارتباط VEGF و میزان دانسیته عروقی ریز( (MVD با فاکتورهای زمینه‌ای سن، گرید هیستولوژیک و گرید هسته، درگیری لنفاوی، سایز تومور، stage، رسپتور استروژن، رسپتور پروژسترون، HER2/Neu، Ki-67 و P53 مورد ارزیابی قرار گرفت که نتایج حاصله نشان داد ارتباط معنی‌داری بین متغیرهای یاد شده وجود ندارد.

نتیجه‌گیری: طبق نتایج مطالعه حاضر VEGF در تحریک آنژیوژنز در تومورهای تهاجمی پستان نقش دارد. همچنین با توجه به نتایج این مطالعه ارتباطی بین VEGF و دانسیته عروقی ریز (MVD) با فاکتورهای پروگنوزی هیستوپاتولوژیک و سن و نیز بیومارکرهای ER،PR، HER2/Neu، Ki-67 و P53 بدست نیامد. از آنجا که هیچ رابطه معنی‌داری بین P53  و HER2/Neu با VEGF بدست نیامد لذا به نظر می آید فاکتورهای دیگری در تنظیم بیان VEGF نقش داشته باشند.

متن کامل [PDF 340 kb]   (4200 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آسیب‌شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb