مقدمه: کیستهای آدرنال، نادر و در اغلب موارد فاقد علامت میباشند و در طی سونوگرافی و یا سیتی اسکن بهطور اتفاقی شناسایی میگردند (اینسیدنتالوما). شایعترین کیستهای آدرنال، کیستهای اپیتلیالی و کیستهای کاذب میباشند. از سویی، یکی از عوارض احتمالی کیستهای کاذب، خونریزی درون کیست میباشد که عواقب خطرناکی را به همراه دارد.
معرفی بیمار: در این مقاله، یک خانم جوان با علایم درد فوقانی شکم در سمت راست، استفراغ و آنمی شدید معرفی میگردد. در سیتی اسکن انجام شده از بیمار، یک توده بزرگ بین کبد و کلیه راست گزارش شد. پس از آن کیست از بدن خارج گردید که حاوی 5000 سیسی خون تیره و لخته بود. بررسی نمونه آسیب شناسی برداشته شده از کیست نشاندهنده کیست کاذب آدرنال با دیوارهای مشتمل بر بافت متراکم فیبروز و شواهدی از التهاب مزمن بود. پس از اتمام جراحی و خروج کیست کاذب آدرنال، علایم بیمار به کلی برطرف گردید.
نتیجهگیری: شناسایی کیستهای آدرنال با وجود تشخیص افتراقیهایی همچون تودههای کلیه، کبد و کیسه صفرا دشوار میباشد. خونریزی داخل این کیستها، خود به خودی و یا در اثر تروما، میتواند منجر به ایجاد آنمی در بیمار شود که پس از تشخیص، بلافاصله باید تحت جراحی قرار گیرد. روش جراحی امروزه اکثراً بهصورت لاپاراسکوپیک آدرنالکتومی میباشد، مگر آنکه لاپاراسکوپی قادر به کنترل خونریزی فعال درون کیست نباشدبازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |