Research code: IR.IAU.CTB.REC.1401.127
Ethics code: IR.IAU.CTB.REC.1401.127
Clinical trials code: IR.IAU.CTB.REC.1401.127
، J.arasteh@iauctb.ac.ir
چکیده: (87 مشاهده)
مقدمه و هدف: کولیت اولسراتیو یک التهاب حاد است که با گسترش التهاب در مخاط روده و رکتوم مشخص میشود. پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زنده ای هستند که یک روش درمانی جایگزین و ایمن در درمان کولیت اولسراتیو میباشند. هدف از این مطالعه بررسی اثر لاکتوباسیلوس پلانتاروم محصورشده در نیوزوم در درمان مدل موش کولیت اولسراتیو و ارزیابی بیان سایتوکاین IL-10/TNF-α است.
روش: این مطالعه بر روی 16موش صحرایی نر نژاد ویستار انجام گرفت. حیوانات به گروههای سالم، کولیت ایجاد شده با اسید استیک 2%، درمان با لاکتوباسیلوس پلانتاروم و درمان با لاکتوباسیلوس پلانتاروم محصور شده در نیوزوم تقسیم شدند. پس از درمان نمونههای کولون جهت بررسیهای ماکروسکوپیک، میکروسکوپیک و ارزیابی بیومارکرهای التهابی مورد استفاده قرارگرفت. نتایج به صورت میانگین ± انحراف معیار گزارشP<0.05 به عنوان سطح معنیدار در نظرگرفته شد.
یافتهها: مصرف لاکتوباسیلوس پلانتاروم محصور شده در نیوزوم و لاکتوباسیلوس پلانتاروم باعث کاهش معنیدار(P<0.05) علائم ماکروسکوپیک شد. در بررسی میکروسکوپیک گروه لاکتوباسیلوس پلانتاروم محصور در نیوزوم، نشاندهنده التهاب خفیف و آسیب کریپتی جزئی بود که نتایج به صورت معنیداری (P<0.05) با گروه کولیت تفاوت داشت. درمان با لاکتوباسیلوس پلانتاروم محصور شده در نیوزوم به صورت معنیداری (P<0.05) موجب کاهش سطح بیان TNF-α در مقایسه با گروه کولیت شد. غلظت IL-10 در گروه لاکتوباسیلوس پلانتاروم محصور در نیوزوم افزایش یافت اما تغییر معنی داری را در مقایسه با گروه کولیت نشان نداد.
نتیجهگیری: بررسی نتایج نشان داد لاکتوباسیلوس پلانتاروم محصور شده در نیوزوم میتواند به عنوان گزینه درمانی مناسب جایگزین داروهای موجود در درمان کولیت اولسراتیو در نظر گرفته شود، با این حال برای تایید این فرضیه، انجام مطالعات بیشتر ضروری است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی