Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01

XML English Abstract Print


گروه مشاوره، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، ایران ، Akabaria.180@gmail.com
چکیده:   (183 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: تحقیقات انجام شده در زمینه مهاجرت نشان داده است که افراد پس از مهاجرت ممکن است برای سازگاری در محیط جدید خود با مشکل مواجه شوند. لذا هدف از این پژوهش تأثیر مداخله سوگ مهاجرت مبتنی بر روان‌درمانی سوگ پیچیده بر بهبود خودکارآمدی و کاهش افسردگی کودکان مهاجر بود.
روش: این تحقیق از حیث هدف شبه آزمایشی و کاربردی و از نظر نحوه¬ی گردآوری داده¬ها توصیفی است. جامعه آماری این پژوهش کلیه­ی کوکان ایرانی مهاجر در محدوده سنی 9 تا ۱۵ سال بود. برای تعیین حجم نمونه در مطالعه اول از فرمول کوکران برای جوامع با حجم نامعین استفاده شد که با توجه به نسبت برآورده شده متغیر در گروه پایلوت 120 نفر تعیین شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش،  مداخله MCGT، پرسشنامه خودکارآمدی بندورا و همکاران(1996) و پرسشنامه خود گزارش­دهی CDI کواکس  و بک  (1977) بود. در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل داده¬ها از نرم افزار SPSS استفاده شد.
یافته ها: همچنین مقایسه درون گروهی میانگین نمره خودکارآمدی بر اساس آزمون RM نشان داد که تغییرات درون گروهی در طول زمان­های آزمون (قبل از مداخله، بلافاصه و یک ماه بعد از مداخله) در گروه کنترل (569/0P=) معنی­دار نبود، اما در گروه مداخله (001/0P=) در سطح یک درصد معنی­دار بود. میانگین نمره افسردگی در کودکان گروه مداخله در زمان­های بلافاصله بعد از مداخله و یک ماه بعد از مداخله نسبت به شرایط کنترل به ترتیب 5/6 و 6/10 واحد کاهش یافت. در حالی که این روند در کودکان گروه کنترل افزایشی بود. آنالیز آماری RM نشان داد که روند تغییرات میانگین نمره افسردگی در طول زمان­های آزمون (قبل از مداخله، بلافاصه و یک ماه بعد از مداخله) در گروه کنترل (307/0P=) معنی­دار نبود، اما در گروه مداخله (000/0P=) در سطح یک درصد معنی­دار بود
نتیجه گیری: تحقیق حاضر نشان داد که کودکان مهاجر پیش از مداخله، خودکارآمدی پایینی داشتند که این مسئله می‌تواند آنان را در برابر چالش‌های زندگی آسیب‌پذیرتر کند. همچنین، سطح افسردگی که در ابتدا بسیار بالا بود، یکی از مهم‌ترین مشکلات روانی در این گروه به شمار می‌رفت که احتمالاً ناشی از تجربه استرس‌های مهاجرت، انزوا و کمبود حمایت اجتماعی است.
 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb