Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01
گروه مشاوره، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، ایران ، Akabaria.180@gmail.com
چکیده: (183 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: تحقیقات انجام شده در زمینه مهاجرت نشان داده است که افراد پس از مهاجرت ممکن است برای سازگاری در محیط جدید خود با مشکل مواجه شوند. لذا هدف از این پژوهش تأثیر مداخله سوگ مهاجرت مبتنی بر رواندرمانی سوگ پیچیده بر بهبود خودکارآمدی و کاهش افسردگی کودکان مهاجر بود.
روش: این تحقیق از حیث هدف شبه آزمایشی و کاربردی و از نظر نحوه¬ی گردآوری داده¬ها توصیفی است. جامعه آماری این پژوهش کلیهی کوکان ایرانی مهاجر در محدوده سنی 9 تا ۱۵ سال بود. برای تعیین حجم نمونه در مطالعه اول از فرمول کوکران برای جوامع با حجم نامعین استفاده شد که با توجه به نسبت برآورده شده متغیر در گروه پایلوت 120 نفر تعیین شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، مداخله MCGT، پرسشنامه خودکارآمدی بندورا و همکاران(1996) و پرسشنامه خود گزارشدهی CDI کواکس و بک (1977) بود. در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل داده¬ها از نرم افزار SPSS استفاده شد.
یافته ها: همچنین مقایسه درون گروهی میانگین نمره خودکارآمدی بر اساس آزمون RM نشان داد که تغییرات درون گروهی در طول زمانهای آزمون (قبل از مداخله، بلافاصه و یک ماه بعد از مداخله) در گروه کنترل (569/0P=) معنیدار نبود، اما در گروه مداخله (001/0P=) در سطح یک درصد معنیدار بود. میانگین نمره افسردگی در کودکان گروه مداخله در زمانهای بلافاصله بعد از مداخله و یک ماه بعد از مداخله نسبت به شرایط کنترل به ترتیب 5/6 و 6/10 واحد کاهش یافت. در حالی که این روند در کودکان گروه کنترل افزایشی بود. آنالیز آماری RM نشان داد که روند تغییرات میانگین نمره افسردگی در طول زمانهای آزمون (قبل از مداخله، بلافاصه و یک ماه بعد از مداخله) در گروه کنترل (307/0P=) معنیدار نبود، اما در گروه مداخله (000/0P=) در سطح یک درصد معنیدار بود
نتیجه گیری: تحقیق حاضر نشان داد که کودکان مهاجر پیش از مداخله، خودکارآمدی پایینی داشتند که این مسئله میتواند آنان را در برابر چالشهای زندگی آسیبپذیرتر کند. همچنین، سطح افسردگی که در ابتدا بسیار بالا بود، یکی از مهمترین مشکلات روانی در این گروه به شمار میرفت که احتمالاً ناشی از تجربه استرسهای مهاجرت، انزوا و کمبود حمایت اجتماعی است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی