Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01
استاد مدیریت ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران ، razavismh@yahoo.com
چکیده: (489 مشاهده)
زمینه و هدف: فقدان دوام و استمرار کسب و کارهای ورزشی از مشکلات پیش روی توسعه پایدار کارآفرینی ورزشی است که پیامد آن عدم نهادینه شدن ورزش برای افراد، سازمانها، نهادها و جامعه است لذا پژوهش تاثیر طراحی مدل کسبوکار بر تداوم فعالیتهای سلامت محور و ورزشی میباشد.
روش کار: روش پژوهش آمیخته با طرح متوالی- اکتشافی، روش گرانددتئوری و هدف کاربردی- توسعهای بود. با نمونهگیری نظری هدفمند در بخش کیفی: 19 صاحبنظر دانشگاهی مدیریت بازاریابی ورزشی، کارآفرینان منتخب صنعت ورزش، صاحبان کسبوکارهای ورزشی انتخاب شدند. با نمونهگیری تصادفی در بخش کمّی: 384 کارآفرین، صاحب کسبوکار ورزشی و دانشجوی تحصیلات تکمیلی مدیریت ورزشی، به پرسشنامهی محققساخته پاسخ دادند. تحلیل کیفی با پنج دور مصاحبه تا رسیدن به اشباع و اجماع نظری جهت کدگذاریهای باز، محوری و انتخابی مقولههای الگوی استمرار کسبوکارهای ورزشی و تحلیل کمّی آن با نرمافزار آماری Smart pls(2) انجام شد.
یافتهها: الگوی پارادایمی پژوهش در 4 محور؛ 45 مقوله،80 مفهوم، 267 گویه و 6 سازهی: شرایط علّی، پدیدهمرکزی، راهبردها، شرایط زمینهای، شرایط مداخلهگر و پیامدها مقوله و گویه جای گرفتند. رابطهی بین سازههای شرایطعلّی با پدیدهمرکزی، پدیدهمرکزی با راهبردها، شرایطزمینهای با راهبردها، شرایطمداخلهگر با راهبردها و راهبردها با پیامدهای توسعهی مدل استمرار کسبوکارهای ورزشی مثبت و معنیدار (58/2 ≤ T) و برازش مدل پژوهشی (694/0= GOF) قوی ارزیابی شد.
نتیجهگیری: مدیران و سیاستگذاران صنعت ورزش کشور میتوانند با پیادهسازی پیشایندهای مدل پژوهش و اجرای راهبردهای آن، از پیامدهای توسعهی مدل استمرار کسبوکارهای ورزشی بهرهمند شوند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی