جلد 20، شماره 107 - ( 2-1392 )                   جلد 20 شماره 107 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seyedi B, Heidary R, Tukmechi A. Dietary effect of L. casei and L. paracasei as probiotic bacteria with Raftilose as peribiotic on the growth and liver enzymes in rat. RJMS 2013; 20 (107) :1-9
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2545-fa.html
سیدی بیان، حیدری رضا، توکمه‌چی امیر. ارزیابی اثرات تغذیه‌ای پروبیوتیک‌های لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس پاراکازئی به همراه پری‌بیوتیک رافتیلوز بر رشد و آنزیم‌های کبدی موش. مجله علوم پزشکی رازی. 1392; 20 (107) :1-9

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2545-fa.html


دانشگاه ارومیه
چکیده:   (8181 مشاهده)

  زمینه و هدف : هدف از بررسی حاضر ارزیابی اثرات تغذیه‌ای دو پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی (ل. کازئی) و لاکتوباسیلوس پاراکازئی (ل. پاراکازئی ) با پری‌بیوتیک رافتیلوز بر رشد و مقدار آنزیم‌های کبدی ( ALP ، ALT و AST ) سرم موش بود.

  روش کار : این مطالعه از نوع تجربی آزمایشگاهی بوده و برای این منظور ٤٨ سر موش نر ویستار (با میانگین وزنی ٢٥±١٧٥ گرم) به طور تصادفی در چهار گروه آزمایشی هر کدام با سه تکرار تقسیم شدند. گروه اول به عنوان شاهد در نظر گرفته شد و گروه دوم تا چهارم به ترتیب با ترکیب مساوی از ل. کازئی و ل. پاراکازئی (١٠٨×٥ واحد تشکیل دهنده پرگنه در هر میلی لیتر)، رافتیلوز (٥% غذای مصرفی) و مخلوط پروبیوتیک­ها با رافتیلوز به عنوان سین‌بیوتیک در همان مقادیر به مدت ٤ هفته و روزانه یک بار گاواژ شدند. سپس به مدت ٢ هفته دیگر تغذیه عادی داشتند . برای سنجش شاخص‌های رشد نمونه برداری در روزهای صفر و ٣٠ و برای اندازه‌گیری آنزیم‌های کبدی نمونه برداری در روزهای ٣٠ و ٤٥ انجام شد. داده‌ها با استفاده از روش آنالیز واریانس یک طرفه به کمک نرم افزار SPSS تحلیل شد.

  یافته ها: نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان داد که تغذیه با لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس پاراکازئی به همراه رافتیلوز به طور معنی داری در سطح 05/0 p< شاخص­های رشد موش را تغییر نداد. همچنین نتایج نشان داد که فعالیت آنزیم­های کبدی تحت تاثیر پروبیوتیک­ها و رافتیلوز به طور مستقل تغییر می­کند و مقدار آنزیم ALT در موش­هایی گاواژ شده با پروبیوتیک­ها در روز 30 مطالعه به طور معنی داری در مقایسه با گروه شاهد افزایش داشت (032/0 p= ). مقادیر دو آنزیم ALP و AST در گروه­های مورد مطالعه هیچگونه اختلاف آماری معنی داری (05/0 p< ) نشان نداد.

  نتیجه گیری : بر اساس نتایج بدست آمده می­توان نتیجه گرفت که افزودن لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس پاراکازئی به همراه رافتیلوز به عنوان پروبیوتیک تاثیری بر رشد موش نداشته اما می­تواند سطح آنزیم ALT تحت تاثیر پروبیوتیک­ها افزایش پیدا کند. لازم به ذکر است که جهت کسب نتایج بهتر انجام مطالعات بیشتر پیرامون تغذیه با پروبیوتیک و پربیوتیک در موش ضروری می­باشد.

متن کامل [PDF 329 kb]   (4833 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb