جلد 11، شماره 40 - ( 6-1383 )                   جلد 11 شماره 40 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kashanian M, Meshki Samiei M. The Effect of Membrane Stripping at Term Pregnancy on the Duration of Pregnancy and Labor Induction and Its Complication. RJMS 2004; 11 (40)
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-13-fa.html
کاشانیان مریم، مشکی سمیعی میترا. بررسی اثر استریپ کردن پرده‌های جنینی در طول مدت حاملگی و القای زایمان و عوارض آن . مجله علوم پزشکی رازی. 1383; 11 (40)

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-13-fa.html


چکیده:   (15071 مشاهده)

    هدف از این مطالعه بررسی اثر استریپ کردن پرده‌های جنینی در حاملگی‌های ترم، روی طول مدت حاملگی و القای خودبخود زایمان و عوارض آن بوده است. در این بررسی 101 بیمار که سن حاملگی 39 هفته داشتند و براساس LMP و سونوگرافی 3 ماهه اول، این مطلب تأیید شده بود، وارد مطالعه شدند و در 2 گروه به طور تصادفی و یک درمیان قرار گرفتند. از این تعداد 51 نفر در گروه شاهد بودند و تنها برای تعیین Bishop score معاینه واژینال می‌شدند و 50 نفر در گروه استریپ شده قرار گرفتند که توسط پژوهش‌گر، پرده‌های جنینی از سگمان تحتانی رحم در آن‌ها جدا می‌گردید یا در صورت عدم وجود دیلاتاسیون به شدت سرویکس ماساژ داده می‌شد. از نظر سن، پاریتی، Bishop Score و وزن نوزاد در زمان تولد اختلاف معنی‌داری بین 2 گروه وجود نداشت  هیچ یک از بیماران فاکتورهای حاملگی‌ پرخطر را نداشته و سونوگرافی برای رد احتمال وجود جفت سرراهی در تمام آن‌ها صورت گرفته بود. براساس نتایج به دست آمده فاصله زمانی استریپ کردن تا زایمان در 2 گروه تفاوت معنی‌داری نداشت بدین معنی که در این مطالعه استریپ کردن روی کوتاه کردن طول حاملگی موثر نبوده است. از سوی دیگر استریپ کردن تأثیری روی پارگی کیسه آب، خون‌ریزی واژینال، افزایش دفع مکونیوم در جنین، میزان سزارین و تب پس از زایمان نداشت. به عنوان نتیجه‌گیری کلی می‌توان گفت استریپ کردن پرده‌ها به تنهایی تأثیری در طول مدت حاملگی ندارد و مانع از گذشتن از موعد زایمان نمی‌شود و انجام دادن آن سبب افزایش میزان پارگی کیسه آب، خون‌ریزی واژینال، دفع مکونیوم توسط جنین، سزارین و تب پس از زایمان نمی‌شود و روشی ایمن محسوب می‌گردد.

       

متن کامل [PDF 204 kb]   (5633 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زنان و زایمان

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb