جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghian Lemaraski M, Ranjbar M, Mohammadizadeh C. The Impact of Health System Improvement-Oriented Management Strategies on the Intellectual Capital of Universities in Mazandaran Province. RJMS 2024; 31 (1) :1-11
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-9122-fa.html
صادقیان لمراسکی مسعود، رنجبر منصور، محمدی زاده چنگیز. تأثیر استراتژی‌های مدیریتی با رویکرد بهبود نظام سلامت بر سرمایه فکری دانشگاه‎های استان مازندران. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-11

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-9122-fa.html


، manfm43@gmail.com
چکیده:   (126 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به اهمیت بالای بهبود نظام سلامت در دانشگاههای استان مازندران، لازم است تأثیر استراتژیهای مدیریتی با رویکرد بهبود نظام سلامت بر سرمایه فکری و عملکرد سازمانی دانشگاهها مورد بررسی قرار گیرد تا بتوان اقداماتی برای توسعه و پیشرفت در این حوزه انجام داد. این پژوهش قصد دارد تا نقش و تأثیر استراتژیهای مدیریتی با رویکرد بهبود نظام سلامت را در سرمایه فکری دانشگاههای استان مازندران بررسی کند.
روش کار: روش مطالعه آمیخته (کیفی و کمی) با طرح اکتشافی بود. در بخش کیفی، جامعه مورد مطالعه شامل اساتید دانشگاه‌های استان مازندران در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ بود و در این بخش، از 10 نفر خبره دانشگاهی، بر اساس قانون اشباع داده‌ها برای مصاحبه انتخاب شدند. جامعه آماری در بخش کمی شامل اعضای هیأت علمی دانشگاه های استان مازندران بوده است که تعداد 369 نفر از طریق فرمول کوکران به عنوان نمونه آماری انختاب شد. داده‌ها در بخش کیفی از طریق مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته و در بخش کمی از پرسش­نامه محقق ساخته استراتژی­های مدیریتی با رویکرد بهبود نظام سلامت و پرسش­نامه سرمایه فکری بونتیس (1998) گردآوری شدند. برای تحلیل داده‌ها، از نرم‌افزار SPSS21 و PLS3.2 استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که نتایج نشان داد متغیر استراتژی‌های مدیریتی با رویکرد بهبود نظام سلامت در مجموع 573% از واریانس سرمایه فکری را تبیین می‌کند و متغیر استراتژی‌های مدیریتی با رویکرد بهبود نظام سلامت تأثیر مثبت و معناداری بر سرمایه فکری دارد (05/0>p).
نتیجه‌گیری: به‌طورکلی، این پژوهش نشان داد که استراتژی‌های مدیریتی با رویکرد بهبود نظام سلامت، سرمایه فکری دانشگاه‌ها را به‌عنوان مهم‌ترین دارایی نامشهود آن‌ها ارتقا داده و موجب تقویت سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری و سرمایه رابطه‌ای می‌شود و این امر ضمن ارتقای کیفیت آموزش، پژوهش و ارائه خدمات سلامت، دانشگاه را به یک سازمان یادگیرنده و نوآور در خدمت به جامعه و پاسخگو به نیازهای نظام سلامت تبدیل می‌کند و در نهایت پایداری و ارتقای جایگاه دانشگاه در نظام سلامت کشور را به‌دنبال خواهد داشت.
 
متن کامل [PDF 834 kb]   (24 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb