جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1404.171


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasiri Ghadi S, Khatirpasha K, Taghvaie M. The Impact of Transformational Leadership with a Psychological Approach on Classroom Management among University Professors in Mazandaran Province. RJMS 2024; 31 (1) :1-10
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-9112-fa.html
نصیری قادی سارا، خطیرپاشا کیومرث، نقوایی مریم. تأثیر رهبری تحول آفرین با رویکرد روانشناختی بر مدیریت کلاس درس در اساتید دانشگاه‌های استان مازندران. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-10

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-9112-fa.html


استادیار گروه مدیریت آموزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران ، ki.khatirpasha@iau.ac.ir
چکیده:   (54 مشاهده)
زمینه و هدف: رهبری تحول‌آفرین با رویکرد روان‌شناختی نقش مهمی در مدیریت اثربخش کلاس درس ایفا می‌کند و می‌تواند با ایجاد انگیزش، خودکارآمدی و تعهد در معلمان، محیط یادگیری پویا و سازنده‌ای برای دانش‌آموزان فراهم سازد. از این رو،  هدف کلی پژوهش حاضر، بررسی تاثیر رهبری تحول آفرین با رویکرد روانشناختی بر مدیریت کلاس درس در اساتید دانشگاه­های استان مازندران بود.
روش کار: این پژوهش از نظر هدف، بنیادی- کاربردی و از نظر نوع داده­ها، ترکیبی (کیفی- کمی) از نوع اکتشافی بود که در بخش کیفی از روش گراند تئوری و در بخش کمی توصیفی- پیمایشی استفاده شد. جامعه آماری آن را در بخش کیفی، متخصصان، خبرگان و اساتید دانشگاه­های استان مازندران به تعداد 25 نفر و در بخش کمی، اعضای هیات علمی دانشگاه­های استان مازندران به تعداد 1477 نفر تشکیل می­دادند که در بخش کیفی از روش نمونه­گیری غیرتصادفی از نوع هدفمند و با در نظر گرفتن قانون اشباع تعداد 12 نفر و در بخش کمی بر اساس فرمول کوکران تعداد 305 نفر با استفاده از روش نمونه­گیری تصادفی طبقه­ای برحسب جنسیت به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت جمع­آوری داده­ها در بخش کیفی از مصاحبه نیمه ساختار و در بخش کمی از پرسش­نامه محقق ساخته رهبری تحول آفرین با رویکرد روانشناختی با 73 سوال، پرسش­نامه مدیریت کلاس درس کوشان (1393) با 25 سوال استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که؛ تاثیر رهبری تحول آفرین با رویکرد روانشناختی بر مدیریت کلاس درس و فرایند اشتراک دانش در اساتید دانشگاه­های استان مازندران مثبت و معنادار می­باشد و مدل ارائه شده دارای برازش مناسب می­باشد.
نتیجه‌گیری: به طور کلی به نظر می‌رسد رهبری تحول‌آفرین با تمرکز بر بهبود انگیزش درونی، توسعه خودآگاهی، و ایجاد محیطی حمایتگر و مشوق، می‌تواند به بهبود کیفیت آموزش و ارتقای کارایی کلاس‌های درس کمک کند. از جنبه مدیریت کلاس، رهبری تحول‌آفرین می‌تواند به اساتید کمک کند تا با استفاده از تکنیک‌های روانشناختی مانند تقویت احساس مسئولیت و ارتقای اعتماد به نفس دانشجویان، فضایی منظم و مؤثر برای یادگیری ایجاد کنند.
متن کامل [PDF 1499 kb]   (15 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb