Research code: 01
Ethics code: IR.PNU.REC.1403.559
Clinical trials code: 01
استادیار، گروه علوم تربیتی و مشاوره، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران ، salajegheh@pnu.ac.ir
چکیده: (54 مشاهده)
زمینه و هدف: داشتن روحیه و رضایتمندی کارکنان در رسیدن به بهرهوری بالای سازمانها عامل بسیار مهم محسوب میگردد. لذا هدف از انجام این پژوهش بررسی تعیین رابطه بین سلامت سازمانی و آوای معلمان مقطع متوسطه اول شهرستان منوجان بود.
روش کار: پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش از نوع تحقیقهای توصیفی از نوع همبستگی میباشد. جامعهی آماری پژوهش، شامل کلیه معلمان مقطع متوسطه اول شهرستان منوجان که در سال 1401 مشغول به فعالیت بودند که برابر با 95 نفر بود. حجم نمونه از طریق جدول کرجسی مورگان به تعداد 76 نفر، به روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب گردید. با توجه به ماهیت تحقیق حاضر، از پرسشنامه استاندارد سلامت سازمانی هوی و فیلدمن (1996) و پرسشنامه استاندارد آوای سازمانی هامس (2012) استفاده گردید. برای تحلیل دادهها از نرمافزار SPSS استفاده شد.
یافتهها: با توجه نتایج، چون مقدار سطح معناداری متغیرهای سلامت سازمانی و آوای سازمانی معلمان از مقدار خطای پیشبینی شده کوچکتر میباشد، رابطه بین متغیرها از لحاظ آماری معنادار است و از آنجاییکه ضریب همبستگی محاسبه شده برابر با 585/0 میباشد، لذا با سطح اطمینان 95 درصد میتوان نتیجه گرفت که بین سلامت سازمانی و آوای معلمان رابطه مستقیم و معنادار وجود دارد.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشاندهنده رابطه معنادار بین سلامت سازمانی و آوای معلمان است که با یافتههای پژوهشهای پیشین در این حوزه همسو میباشد. تحلیل دادهها حاکی از آن است که ابعاد مختلف سلامت سازمانی از جمله نفوذ مدیر، یگانگی نهادی، حمایت منابع و روحیه معلمان، بهصورت مستقیم و غیرمستقیم بر تمایل و توانایی معلمان در ابراز آوای سازمانی تأثیر میگذارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی