جلد 28، شماره 5 - ( 5-1400 )                   جلد 28 شماره 5 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 36842

Soumali H, Amiri H, Kakaberaei K, Arefi M. Predicting the levels of sexual satisfaction and marital adjustment based on the spiritual intelligence and marital commitment in couples referring to counseling centers in Kermanshah. RJMS 2021; 28 (5) :1-10
سومالی هادی، امیری حسن، کاکابرایی کیوان، عارفی مختار. پیش بینی سطوح رضایت جنسی و سازگاری زناشویی براساس متغیرهای هوش معنوی و تعهد زناشویی در زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر کرمانشاه. مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (5) :1-10

دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران ، ahasan.amiri@yahoo.com

زمینه و هدف: رضایت جنسی به منزلۀ یکی از نیازهای فیزیولوژیکی است که موجب سلامتی انسان می‌شود و بررسی رضایت جنسی و فشار جسمی و روانی و برطرف کردن اختلال رضایت از دغدغه‌های اصلی پژوهشگران این حوزه می‌باشد، با آن‌که مسئله تعهد از منابع مهم در زندگی زناشویی است، به‌واسطه هوش معنوی می‌توان توانایی لازم برای سطح مطلوب رضایت جنسی را بدست آورد، بر این اساس هدف از پژوهش حاضر بررسی سطوح رضایت جنسی و سازگاری زناشویی براساس متغیرهای هوش معنوی و تعهد زناشویی در زوجین مراجعه‌کننده به مراکز مشاوره شهر کرمانشاه است.
روش کار: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه ی اجرا از نوع توصیفی است. جامعه‌ی آماری پژوهش شامل کلیه زوجین شهر کرمانشاه می‌باشد که تعداد صد زوج یعنی دویست نفر(صد زن و صد مرد) به‌عنوان حجم نمونه به صورت روش نمونه ­گیری دردسترس انتخاب شدند. جهت گردآوری داده‌های پژوهش از پرسش‌نامه‌‌های رضایت جنسی لارسون و همکاران (1998)، سازگاری زناشویی اسپاینر (1976)، هوش معنوی کینگ (2008)، و پرسش‌نامه تعهد زناشویی آدامز و جونز (1997) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل از نرم‌افزار آماری SPSS با کمک روش‌های آماری توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون) استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج حاصل از ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که  بین متغیرهای رضایت جنسی با هوش معنوی (01/0P؛ 488/0=R)، رضایت جنسی با سازگاری زناشویی (01/0P؛ 476/0=R) و رضایت جنسی با تعهد زناشویی (01/0P؛ 516/0=R)،  و بین متغیرهای سازگاری زناشویی با هوش معنوی (01/0P؛ 639/0=R)  و سازگاری زناشویی با تعهد زناشویی (01/0P؛ 092/0=R)  همبستگی به ترتیب مثبت و معناداری وجود دارد. به‌علاوه بین متغیر هوش معنوی با تعهد زناشویی (05/0P؛ 204/0=R) همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که هوش معنوی و تعهد زناشویی قادر به پیش‌بینی رضایت جنسی و سازگاری زناشویی هستند و 268/0 درصد و 270/0 درصد به‌ترتیب واریانس  رضایت جنسی و سازگاری زناشویی توسط متغیرهای یاد شده تبیین می‌شود.
نتیجه گیری: بنابراین برای افزایش رضایت جنسی و سازگاری زناشویی باید به مولفه‌های هوش معنوی و تعهد زناشویی به‌عنوان دو عامل تأثیرگذار و مهم توجه شود.