جلد 27، شماره 9 - ( 9-1399 )                   جلد 27 شماره 9 صفحات 53-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: مقاله مستخرج از رساله دکتری است
Ethics code: متعهد مي شويم تا قبل از چاپ مقاله كد اخلاق درج گردد
Clinical trials code: مقاله مستخرج از رساله دکتری است

Eiji P, Nikbakht H, Abednatanzi H. investigate the effect of short-term and long-term combined resistance (resistance-endurance) on some structural variables of the heart of young non-athletic men. RJMS 2020; 27 (9) :44-53
ایجی پیمان، نیکبخت حجت الله، عابدنظنزی حسین. تاثیر تمرین ترکیبی (مقاومتی-استقامتی) کوتاه و بلند مدت بر برخی متغیرهای ساختاری قلب مردان جوان غیر ورزشکار. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (9) :44-53

دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران ، hojnik1937@yahoo.com
زمینه و هدف: بطور کلی تمرینات بدنی منظم با چندین سازگاری ساختاری منحصر به فرد همراه است که در مجموع به آن قلب ورزشکار می­گویند. هدف از انجام تحقیق حاضر تبیین تاثیر تمرین ترکیبی (مقاومتی-استقامتی) کوتاه و بلند مدت بر برخی متغیرهای ساختاری قلب مردان جوان غیر ورزشکار بود.
روش کار: برای انجام تحقیق نیمه تجربی حاضر 12 نفر از مردان جوان غیر ورزشکار ساوه به صورت داوطلب به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابتدا از آزمودنی­ها ECO به عمل آمد سپس 4 هفته تمرینات (مقاومتی-استقامتی) را انجام داده و مجددا از آنها ECO به عمل آمده و 4 هفته دیگر برنامه ترکیبی را 3 جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 45 تا 60 دقیقه انجام دادند. نهایتا از آزمون­های شپیرو ویلک و تحلیل واریانس با اندازه­های مکرر برای تجزیه و تحلیل داده­ها استفاده شد.
یافته‌ها: تمرین ترکیبی (مقاومتی-استقامتی) کوتاه و بلند مدت بر قطر پایان دیاستولی بطن چپ (398/0p=) ، قطر پایان سیستولی بطن چپ (48/0p=)، قطر آئورت در سطح ریشه AO (756/0p=) ، قطر عرضی بطن راست (997/0p=)  و ضخامت سپتوم بین بطنی (759/0p=) مردان جوان غیر ورزشکار تاثیر معنی­داری ندارد.
نتیجه­ گیری: با توجه به یافته­های تحقیق احتمالا فشار تمرینات در پروتکل تحقیق به اندازه­ای نبوده است که باعث تغییرات ساختاری معنی­داری در آزمودنی­ها شود بنابراین پیشنهاد می­شود تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش