iumssj
جلد 27، شماره 4 - ( 4-1399 )                   جلد 27 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

baharloo S, shakeri N, ebrahim K, ramezani tehrani F, alame Z. the effect of Tabata training in water on some cardiovascular risk factors, leptin and adiponectin in obese women with polycystic ovary syndrome. RJMS. 2020; 27 (4)
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5986-fa.html
بهارلو سمیه، شاکری نادر، ابراهیم خسرو، رمضانی تهرانی فهیمه، علامه زهرا. تاثیر تمرین تاباتا در آب بر برخی فاکتورهای خطرزای قلبی عروقی، لپتین و آدیپونکتین در زنان چاق مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (4)

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5986-fa.html


دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات ، nsprofsport@gmail.com
چکیده:   (939 مشاهده)
هدف از انجام تحقیق حاضر تبیین تاثیر تمرین تاباتا در آب بر برخی فاکتورهای خطرزای قلبی عروقی، لپتین و آدیپونکتین در زنان چاق مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک انجام بود. جامعه آماری تحقیق را کلیه زنان دارای شاخص توده بدنی فراتر از 9/29 شهر اصفهان تشکیل دادند.  تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک بر اساس تست­های آزمایشگاهی، علائم بالینی (هیرسوتیسم، آکنه، نامنظمی قاعدگی)، سونوگرافی (با معیار تعداد 8 یا بیشتر فولیکول 9-2 میلی متری، یا اندازه تخمدان بیشتر از 10 سی سی در یک یا هر دو تخمدان) صورت گرفت. از بین افراد جامعه 30 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش (متفورمین+تمرین تاباتا) (15 نفر) و گروه کنترل (متفورمین) (15 نفر) تقسیم شدند. گروه­ تجربی برنامه تمرینات تاباتا شامل 3 جلسه در هفته به مدت 40 دقیقه (10 دقیقه گرم کردن، 20 دقیقه تمرین و 10 دقیقه سرد کردن) متشکل از دوره های 4 دقیقه ای (20 ثانیه فعالیت و 10 ثانیه استراحت) را به مدت 12 هفته انجام دادند. برای ارزیابی متغیرهای بیوشیمیایی عمل خون­گیری پس از 12 تا 14 ساعت ناشتایی و در دو مرحله قبل و 12 هفته بعد از مداخله (48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین) انجام گرفت. به منظور اندازه­گیری شاخص­های لیپیدی از روش فتومتری و از کیت­های مونوبایند و برای اندازه­گیری لپتین و آدیپونکتین از کیت­های تخصصی DRG و روش الایزا استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل استنباطی داده‌ها از آزمون­های شپیرو ویلک، تحلیل واریانس دو طرفه و آزمون تعقیبی بن فرونی استفاده شد. نتایج نشان داد میزان آدیپونکتین و HDL در پایان دوره به طور معنی­داری در گروه تمرین از گروه کنترل بیشتر بود. همچنین میزان لپتین و تری گلیسرید در پایان دوره به طور معنی­داری در گروه تمرین از گروه کنترل کمتر بود. اما میزان کلسترول و LDL در پایان دوره تغییر معنی­داری نداشت.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb