جلد 27، شماره 4 - ( 4-1399 )                   جلد 27 شماره 4 صفحات 142-131 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hasani M, Behpour N, Karimi M, Darabi F. The effect of Allium Sativum with four weeks of incremental training on the response of some oxidative factors to a single session of acute exercise in well-trained wrestlers. RJMS 2020; 27 (4) :131-142
حسنی محمد، بهپور ناصر، کریمی محمد، دارابی فرامرز. اثر آلیوم ساتیوم همراه با چهار هفته تمرین فزاینده بر پاسخ برخی عوامل اکسیداتیو به یک جلسه تمرین حاد در کشتی گیران خوب تمرین کرده. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (4) :131-142

دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران ، n.behpour@razi.ac.ir
چکیده:   (2072 مشاهده)
زمینه و هدف: فعالیت ورزشی شدید باعث تولید رادیکال‌های آزاد و آسیب‌های ناشی از استرس اکسایشی می‌شود. مکمل‌های آنتی­اکسیدانی می­تواند یکی از راه‌های مناسب برای محافظت در برابر این پدیده باشد. هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه اثر آلیوم­ساتیوم همراه با چهار هفته تمرین فزاینده بر پاسخ برخی عوامل اکسیداتیو به یک جلسه تمرین حاد در کشتی­گیران خوب تمرین کرده بود.
روش­ کار: تعداد 20 نفر از کشی­گیران خوب تمرین کرده، پس از اخذ رضایتنامه کتبی بصورت تصادفی به دو گروه همگن، تمرین با مکمل آلیوم­ساتیوم، تمرین با دارونما» تقسیم شدند. مصرف مکمل آلیوم­ساتیوم (هر روز سه عدد) در طول چهارهفته همراه با تمرینات فزاینده بود. خونگیری طی چهار مرحله (در پیش آزمون و پس آزمون در قبل و بلافاصله بعد از یک جلسه تمرین) انجام شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده­ها، از آزمون t زوجی استفاده شد.
یافته ­ها: مقایسه اختلاف میانگین­های تغییرات شاخص سوپراکسیددیسموتاز و مالون­دی­آلدئید در پاسخ به یک جلسه تمرین حاد، قبل و پس از دوره مکمل گیری، به ترتیب افزایش (05/0p≤) و کاهش معناداری (05/0p≤) را در هر دو گروه مکمل و شبه دارو و تغییرات آنتی­اکسیدان­تام کاهش معناداری (05/0p≤) را فقط در گروه شبه دارو نشان داد. همچنین در مقایسه بین گروهی تغییرات شاخص سوپراکسیددیسموتاز و مالون­دی­آلدئید در مرحله پس از دوره مکمل گیری، تفاوت معناداری بین دو گروه مشاهده شد(05/0p≤). ولی تغییرات در شاخص آنتی­اکسیدان­تام تفاوت معناداری بین دو گروه مشاهده نشد (05/0p≥).
نتیجه­ گیری: بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که مصرف مکمل‌ آلیوم ساتیوم در ورزش‌های فزاینده سبب کاهش شاخص‌های اکسیدانت و افزایش شاخص‌های آنتی­اکسیدانت می‌شود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش