جلد 13، شماره 51 - ( 3-1385 )                   جلد 13 شماره 51 صفحات 90-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jalali S, Heydari M. Gynecomastia and Revising its Diagnostic Algorithm . RJMS 2006; 13 (51) :85-90
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-594-fa.html
جلالی سیدمهدی، حیدری مظفر. ژنیکوماستی و بازنگری الگوریتم تشخیصیGynecomastia and Revising its Diagnostic Algorithm . مجله علوم پزشکی رازی. 1385; 13 (51) :85-90

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-594-fa.html


چکیده:   (9077 مشاهده)

    زمینه و هدف: ژنیکوماستی یا بزرگی خوش‌خیم غدد پستان در جنس مذکر، در هر سنی ممکن است بروز کند و علل مختلفی در آن نقش دارند. چالش مهم در این بیماران، کشف تومورهای مخفی مونث ساز بیضه یا غدد فوق‌کلیوی است که می‌تواند یک علت خطرناک و بالقوه قابل درمان در این بیماران باشد. در این مطالعه پس از بررسی 62 بیمار مبتلا به ژنیکوماستی، الگوریتم جدیدی برای بررسی این دسته از بیماران پیشنهاد شده است. روش بررسی: در یک مطالعه از نوع سری(case-Series)، از موارد تمام بیمارانی که با تشخیص ژنیکوماستی بین سالهای 1380 تا 1382 در بخشهای جراحی عمومی بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران، بستری و تحت ارزیابی و درمان جراحی قرار گرفته‌اند، وارد شدند. اطلاعات لازم شامل شرح حال، معاینه فیزیکی، نتیجه آزمایشات، گزارش سونوگرافی بیضه و آدرنال، تصویربرداری پستان و گزارش عمل جراحی و آسیب‌شناسی مورد بررسی قرار گرفتند. گزارش آسیب‌شناسی به عنوان تایید تشخیص بالینی مد نظر قرار گرفت. در تمامی این بیماران سونوگرافی بیضه و آدرنال نیز انجام شد. یافته‌ها: از مجموع 69 بیمار، 7 بیمار به دلیل ناکامل بودن اطلاعات، از مطالعه حذف شدند و 62 بیمار، مورد بررسی نهایی قرار گرفتند. میانگین سن بیماران، 06/14±35/30 سال و میانگین مدت ابتلا، 77/37±83/42 ماه بود. 42 بیمار(68%) به ژنیکوماستی اولیه یا ایدیوپاتیک و 20 بیمار(32%) به ژنیکوماستی ثانویه مبتلا بودند. در یک بیمار، تستوسترون پایین سرم، LH(Luteinizing hormone) نرمال و پرولاکتین بالا مشخص شد و در این بیمار پس از بررسی‌های بیش‌تر، هیپرپرولاکتینمی ایدیوپاتیک تشخیص داده شد. بجز 2 مورد واریکوسل خفیف، در سونوگرافی بیضه و آدرنال هیچ یک از بیماران، یافته غیرطبیعی گزارش نشد. نتیجه‌گیری: این مطالعه با ارایه الگویی جدید برای ارزیابی بیماران مبتلا به ژنیکوماستی، سعی در کم کردن هزینه‌های درمانی دارد و جا دارد تا در مطالعات بعدی به مقایسه این روش با روش جاری و توصیه شده پرداخته شود.

واژه‌های کلیدی: الگوریتم، تشخیص، ژنیکوماستی
متن کامل [PDF 186 kb]   (7961 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: جراحی عمومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb