جلد 27، شماره 5 - ( 5-1399 )                   جلد 27 شماره 5 صفحات 227-220 | برگشت به فهرست نسخه ها

naghavi S, pourhosein R, farrokhi H. Quality of life and depression in patients with high and low myopia before and after laser-assisted subepithelial keratectomy (LASEK). RJMS 2020; 27 (5) :220-227
نقوی سمیه، پورحسین رضا، فرخی حسین. کیفیت زندگی و وضعیت افسردگی در افراد با ضعف بینایی کم و زیاد پیش و پس از جراحی لازک. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (5) :220-227

دانشکده رواننشاسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران ، saranaqavi@gmail.com
زمینه و هدف: نزدیک بینی بر کیفیت زندگی افراد تاثیر گذارده و باعث مشکلاتی در زندگی افراد می‌شود. همچنین مشکلات بینایی می‌تواند باعث افسردگی در افراد شود. از روش‌های متعدد اصلاحی همچون عینک، لنزهای طبی برای بهبود وضعیت دید استفاده می‌شود و یکی دیگر از روش‌ها جراحی لازک است. با توجه به یافته‌های پیشین جراحی انتخاب بهتری برای اصلاح دایم بینایی است. به همین دلیل هدف این پژوهش بررسی کیفیت زندگی و افسردگی در بیماران با نزدیک بینی کم و زیاد پیش و پس از جراحی لازک است.
روش کار: در این پژوهش 311 بیمار مشارکت داشتند. از ابزار IER QOL (institute for eye research multidimensional quality of life) در ارزیابی وضعیت کیفیت زندگی بیماران استفاده شد. برای بررسی افسردگی در بیماران از پرسشنامه 21 سوالی بک استفاده شد. بیماران پیش از جراحی و 2 ماه پس از جراحی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که کیفیت زندگی بیماران پس از جراحی بهبود معناداری یافته است (001/0p<). کیفیت زندگی بیماران با نزدیک بینی کم نیز بالاتر از گروه دیگر بود. بیماران با نزدیک بینی کم (052/0p<) و بالا (063/0p<) در متغیر افسردگی تغییر معناداری نداشتند.
نتیجه‌گیری: جراحی روش مناسب‌تری برای اصلاح مشکلات بینایی در افراد است. نزدیک بینی بالا بر کیفیت زندگی افراد تاثیر منفی دارد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: چشم