iumssj
جلد 26، شماره 6 - ( 6-1398 )                   جلد 26 شماره 6 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

dousti B, nabipor F, haji amraee A. Green Synthesis of Silver Nanoparticle Using Aqueous Extract of Fumaria Parviflora and Study of its Antibacterial and Antioxidant Properties. RJMS. 2019; 26 (6)
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5688-fa.html
دوستی بهروز، نبی پور فاطمه، حاجی امرایی امین. سنتز سبز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه شاه‌تره و بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی آن . مجله علوم پزشکی رازی. 1398; 26 (6)

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5688-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی ، doostybehrooz@yahoo.com
چکیده:   (218 مشاهده)
زمینه و هدف: روش تولید زیستی نانو ذرات به علت دارا بودن ویژگی‌هایی مانند عدم نیاز به مصرف انرژی و سازگاری با محیط زیست مورد توجه واقع شده است. در این مطالعه سنتز سبز نانو ذرات نقره از عصاره گیاه شاه‌تره و خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتریایی آن در قیاس با دو آنتی بیوتیک رایج مورد بررسی قرار گرفت.
روش کار: ابتدا عصاره آبی گیاه شاه تره تهیه و به محلول نیترات نقره 1 میلی مولار اضافه شد. پس از تغییر رنگ عصاره، محصول‌ واکنش به وسیله روش‌های اسپکتروفتومتری، پراش پرتوی ایکس و میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد بررسی قرار گرفتند. در نهایت خواص آنتی اکسیدانی و خواص ضد باکتریایی نانوذرات سنتز شده با استفاده از روش DPPH و روش انتشار دیسک به ترتیب بررسی شد. همچنین MIC(حداقل غلظت ممانعت از رشد)، MBC(حداقل غلظت باکتری‌کشی) با دو روش میکرودایلوشن و رقت‌ در لوله تعیین شد.
یافته‌ها: نانو ذرات نقره سنتز شده بیشترین جذب را در 430 نانومتر نشان دادند و دارای شکل کروی و میانگین اندازه آن‌ها بین 50-10 نانومتر بود. نانوذرات سنتز شده دارای خواص آنتی‌اکسیدانی با IC50 برابر با 21 میکروگرم بر میلی‌لیتر بودند. نتایج بررسی های ضدباکتریایی نشان داد که نانو ذرات نقره سنتز شده، فعالیت ضدباکتریایی بیشتری  بر علیه باکتری گرم مثبت استافیلوکوک اورئوس نسبت به باکتری گرم منفی اشریشیاکلی داشتند.
نتیجه گیری: سنز سبز نانوذرات نقره از عصاره شاتره ساده و مقرون به صرفه است و نانو مواد پایداری را تولید می‌کنند که می‌تواند جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیک ها  باشند.
 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb