iumssj
نسخه زودآیند برای شماره آبان                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی تهران ،ایران ، msoltandallal@gmail.com
چکیده:   (24 مشاهده)
زمینه و هدف : ژن آنتروتوکسین (cpe ) در کلستریدیوم پرفرنژنس عامل گاستروانتریت و مسمومیت های غذایی است. سبزیجات خشک محل مناسبی برای ماندگاری این باکتری به دلیل داشتن اسپور که به شرایط سخت محیطی مانند دما،کمبود آب و غیره مقاوم هستند، می باشند. هدف از این مطالعه جداسازی و شناسایی کلستریدیوم پرفرنژنس در سبزیجات خشک از نظر ژن آنتروتوکسین (cpe ) می باشد .
روش بررسی: در یک مطالعه توصیفی طی شش ماه در سال 1395، تعداد 140 نمونه سبزی خشک شامل 70 نمونه باز و 70 نمونه بسته بندی از نواحی مختلف شهر تهرا ن بررسی شدند. پس از مرحله غنی سازی سبزیجات در محیط تایو گلیکولات ، کشت روی محیط اختصاصی SPS سولفیت پلی میکسین سولفادیازین انجام شد. پس از شناسایی کلنی ها و انجام آزمایش های بیوشیمیایی ، وجود کلستریدیوم پرفرنژنس و ژن آنتروتوکسین به روش Duplex PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ژن های cpa و cpe تعیین هویت شدند.
یافته ها : از میان 140 نمونه مورد بررسی ، 13 جدایه (3/9%) از نظر فنوتیپی  به عنوان کلستریدیوم پرفرنژنس شناسایی شد، که تمام آنها از لحاظ ژن cpa نیز مثبت بودند.  هر 13 جدایه شناسایی شده از لحاظ ژن cpe منفی بود. میزان آلودگی سبزیجات بسته بندی شده (8/12%) بیش از سبزیجات باز بود(7/5%).
نتیجه گیری : یافته های این پژوهش نشان دادکه آلودگی در سبزیجات خشک با کلستریدیوم پرفرنژنس به خصوص در نوع بسته بندی وجود دارد و این آلودگی ممکن است در طی پروسه خشک کردن و بسته بندی اتفاق بیافتد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb