جلد 25، شماره 9 - ( آذر 1397 )                   جلد 25 شماره 9 صفحات 83-92 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jebreil Azimzadeh M, shidfar F, Jazayeri S, Agha Hosseini F. The effect of vitamin D supplementation on plasma levels of anti-aging protein in elderly. RJMS. 2018; 25 (9) :83-92
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5379-fa.html
جبرائیل عظیم زاده مریم، شیدفر فرزاد، جزایری شیما، آغا حسینی فاطمه. تاثیر مصرف مکمل ویتامین D بر سطح پلاسمایی پروتئین ضد پیری کلوتو درسالمندان. مجله علوم پزشکی رازی. 1397; 25 (9) :83-92

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5379-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، shidfar.f@iums.ac.ir
چکیده:   (368 مشاهده)
زمینه و هدف: درصد افراد سالمند کشور ما رو به رشد است و سالخوردگی با بیماریهای متعدد، ازکارافتادگی و هزینههای درمانی سنگین همراه است. پروتئین چند عملکردی جدید کلوتو نه‌تنها سبب کاهش روند پیری میشود بلکه بر بیماریهای متعدد مرتبط با سنین بالا نیز مؤثر است. این مطالعه با هدف تعیین اثر مکمل ویتامین D بر سطح پلاسمایی کلوتو در سالمندان انجام گردید.
روش کار: این پژوهش به روش کارآزمایی بالینی تصادفی در سالمندان با سطح پلاسمایی ناکافی ویتامین D، ng/ml10-30 به مدت 12 هفته، صورت گرفت. افراد به طور تصادفی به دو گروه دریافت‌کننده هفتهای 1 عدد مکمل ویتامین D (IU50000) و دارونما تقسیم شدند. ویتامین D به روش Chemiluminescence و کلوتو به روش ELISA اندازه‌گیری شدند. آنالیز دادهها توسط نرم‌افزارSPSS  نسخه 22 انجام شد و 05/0 p<به‌عنوان سطح معنیداری در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: میانگین سطح ویتامین D بعد از مداخله در گروه دارونما و ویتامین D به ترتیب کاهش و افزایش معنیداری داشت (به ترتیب 001/0>p و 001/0>p) و تغییرات آن بین دو گروه بعد از مداخله نیز دارای تفاوت معنیداری شد (001/0>p). میانگین سطح کلوتو پلاسمایی و تغییرات آن بعد از مداخله بین دو گروه نیز تفاوت معنیداری پیدا کرد (به ترتیب 014/0=p و 001/0>p). در گروه ویتامین D در سطح پروتئین کلوتو بعد از مداخله افزایش معنیداری مشاهده نشد (164/0=p).
نتیجه‌گیری: یافتههای پژوهش حاضر نشان داد، مصرف هفتهای یک عدد مکمل ویتامین D با دوز IU 50000 در سالمندان، باعث ایجاد تفاوت معنیداری در تغییرات کلوتو و ویتامین D بین دو گروه و افزایش معنیدار سطح ویتامین D پلاسمایی در گروه ویتامین D میشود.
واژه‌های کلیدی: ویتامین D، پروتئین کلوتو، سالمند
متن کامل [PDF 766 kb]   (32 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb