جلد 25، شماره 9 - ( آذر 1397 )                   جلد 25 شماره 9 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jebreil Azimzadeh M, shidfar F, Jazayeri S, Agha Hosseini F. The effect of vitamin D supplementation on plasma levels of anti-aging protein in elderly. RJMS. 2018; 25 (9)
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5379-fa.html
جبرائیل عظیم زاده مریم، شیدفر فرزاد، جزایری شیما، آغا حسینی فاطمه. تاثیر مصرف مکمل ویتامین D بر سطح پلاسمایی پروتئین ضد پیری کلوتو درسالمندان. مجله علوم پزشکی رازی. 1397; 25 (9)

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5379-fa.html


گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، تهران، ایران ، shidfar.f@iums.ac.ir
چکیده:   (119 مشاهده)
زمینه و هدف: درصد افراد سالمند کشور ما رو به رشد است و سالخوردگی با بیماری­های متعدد، از کار افتادگی و هزینه های درمانی سنگین همراه است. پروتئین چند عملکردی جدید کلوتو نه تنها سبب کاهش روند پیری می­ شود بلکه بر بیماری­ های متعدد مرتبط با سنین بالا نیز موثر است. این مطالعه با هدف تعیین اثر مکمل ویتامین D بر سطح پلاسمایی کلوتو در سالمندان انجام گردید.
روش کار: این پژوهش به روش کارآزمایی بالینی تصادفی در سالمندان با سطح پلاسمایی ناکافی ویتامین D به مدت 12 هفته، صورت گرفت. افراد به طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده هفته ­ای 1 عدد مکمل ویتامین D (50000 واحد بین المللی) و دارونما تقسیم شدند. ویتامین D به روش Chemiluminescence و کلوتو به روش ELISA اندازه گیری شدند. آنالیز داده ها توسط نرم افزار (version 22) SPSS انجام شد و 0/05>P به عنوان سطح معنی داری درنظر گرفته شد.
یافته ها: میانگین سطح ویتامین D بعد از مداخله در گروه دارونما و ویتامین D به ترتیب کاهش و افزایش معنی­داری داشت (به ترتیب 0/001>P و 0/001>P) و تغییرات آن بین دو گروه بعد از مداخله نیز دارای تفاوت معنی­داری شد (0/001>P). میانگین سطح کلوتو پلاسمایی و تغییرات آن بعد از مداخله بین دو گروه نیز تفاوت معنی­داری پیدا کرد (به ترتیب 0/014=P و 0/001>P). در گروه ویتامین D در سطح پروتئین کلوتو بعد از مداخله افزایش معنی­داری مشاهده نشد (0/164=P).
بحث و نتیجه گیری: یافته­ های پژوهش حاضر نشان داد، مصرف هفته­ ای یک عدد مکمل ویتامین D در سالمندان، باعث ایجاد تفاوت معنی­داری در تغییرات کلوتو و ویتامین D بین دو گروه و افزایش معنی­دار سطح ویتامین D پلاسمایی در گروه ویتامین D می شود.
واژه‌های کلیدی: ویتامین D، پروتئین کلوتو، سالمند
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb